Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.03.2014, 10:46   #316
Złom
601493080

Złom's Avatar

Motocykl: XL600
Złom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 30 min 10 s
Domyślnie

To chyba już koniec mojej długiej historii z wymianą GoPro na wolną od wad!

Odesłali znowu nową kamerę tym razem z datą produkcji 12.2013 czyli niby z partii wolnej od wad, które były do 11.2013.

Wreszcie wygląda na to, że kamera jest w pełni sprawna optycznie.

Sprawdziłem odesłaną kamerę i porównałem z inna 3+ Black, która wygląda na sprawną i mam wrażenie, że kamera odesłana jest najlepsza.

GoPro 3+ Black po reklamacji - produkcja XII.2013 - wygląda na równomiernie ostre - OK
https://www.dropbox.com/s/u0ql6ioypw...eplaced_v2.JPG

i porównanie:
https://www.dropbox.com/s/mcvb7pulmg...pare_v2.png?m=

Podsumowując. Dwa razy odsyłałem kamerę do reklamacji. Za każdym razem uznawali wadę, kwalifikującą do wymiany na nową kamerę.
Za pierwszym razem odesłali kamerę z partii produkcji X.2013 i była ona również z wadą. Kamerę odsyłałem kurierem i koszt mnie wyniósł 140pln. Zamiennik odesłali z dodatkową baterią - więc jakoś to się równoważy.

Za drugim razem kamerę już odsyłałem na ich koszt (zażądałem tego przy ponownym zgłaszaniu usterki). Odesłali kamerę z partii XII.2013 i tym razem jest już sprawna. Zamiennik również odesłali z dodatkową baterią oraz kuponem na 20% zniżki na wszystkie akcesoria GoPro w ich sklepie www.
Dodatkowo zauważyłem, że nowa kamera przyszła z nowym firmware v2.0.

Nowe funkcje:
- New video modes 1080p SuperView™ 60 fps and 1080p SuperView 50 fps
- Auto Low Light settings for new video modes 1080p SuperView 60 fps and 1080p SuperView 50 fps
- New Auto Low Light settings for higher frame rate video modes, including 960p100 fps, 720p120 fps, 720p100 fps and 720p SuperView 100 fps
- Changes the Auto Low Light mode default setting to “On”
- New advanced Protune™ controls for Color, ISO Limit, Sharpness and Exposure
- Changes the Protune default settings for Color to "GoPro Color" and Sharpness to "High"

Czyli mam w końcu sprawną kamerę i 2 dodatkowe baterie.
Złom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem