Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18.11.2013, 20:06   #17
Mat7

Mat7's Avatar

Miasto: Wawa
Mat7 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 4 dni 7 godz 53 min 4 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Szach Zobacz post
BTW: Może ma ktoś założone Anakee 3 ?, podobno na suchy i mokry asfalt super. Sa natomiast sprzeczne opinie co ta opona potrafi na szutrach i tez podobno mega głośna jest ( choć to tez nie potwierdzone) Różnie ludziska piszą o niej.
Mam komplet, zrobiłem prawie 10 tys. km.

Na suchym myślę, że mają spore rezerwy, jest przyczepnie i "pewnie", nie do końca mogę to powiedzieć o poprzednich Metzeler Tourance. Tak samo na mokrym, jedzie się pewnie i bez uślizgów, zrobiłem Transfogarską w deszczu i powrót z Rumunii przez Węgry i Słowację w mniejszej bądź większej ulewie
Jestem tak samo zadowolony jak w poprzednim motocyklu z Pilot Road'ów 3 W każdym razie, moim zdaniem, opona z przeznaczeniem 90 % asfalt na każde warunki atmosferyczne, na szuterkach nie miałem żadnych problemów, ale wjazd w las skończył się tak szybko jak zaczął [tylko najpierw musiałem podnieść królową ], ale w tym przypadku grząski piach + braki w moich umiejętnościach jazdy poza asfaltem dały o sobie znać Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, że jest mega głośna, nie jest słyszalna żadna różnica - przynajmniej w moim przypadku, w porównaniu do Tourance'ów. I Anakee 3 zdecydowanie jest stabilniejsza przy większych prędkościach - zdecydowanie lepiej jedzie się 100-120 wzwyż

Po założeniu bieżnik miał jakies 8 mm, po wyjeździe wakacyjnym na Bałkany [6000 km] pozostało ~ 6 mm, więc myślę, że zużycie jak najbardziej akceptowalne

Pozdrawiam
Mat7 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem