Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.08.2013, 22:56   #11
PARYS
Mam przerąbane :)
 
PARYS's Avatar


Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Posty: 1,656
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
Domyślnie

Panowie - spokojnie z tym prosiakiem. Będąc na Bałkanach długo kilka takich prosiaków i jagniątek popełniłem więc wam powiem tak - przewożenie upieczonego tylko pod jakimś materiałowym przykryciem, żadne brezenty srenty. I to jest raz. A dwa, że odgrzewanie jeżeli już to tylko piekarnik lub mikrofala. Piszę jeżeli już bo żaden szanujący się bałkańczyk nie odgrzewa takiego mięsa i wpierdziela na zimno, Chyba że jest świeżo z rożna to inna sprawa.
Co do samego rożna to wcale to nie jest takie trudne i sranie w banie z tymi wszystkimi peklowaniami i piecami specjalnymi. Ja pożyczałem rożen do siebie z napędem z silnika z pralki a raz mi się zdarzyło mieć takowy z napędem z silnika od wycieraczek w maluchu i zasilanego z akumulatora. A ognisko do pieczenia prosiaka trzeba po prostu odpowiednio zrobić, to się nic nie spali.
__________________
Motto nr 1: Uważać na mokre pieńki i siekiery
PARYS jest offline