Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.11.2008, 20:55   #28
Franz
Stary (P)iernik

Franz's Avatar

Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Pretor Zobacz post
No relacja musi być pełna. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz

Wiecie co. Przyszedł mi pewien pomysł do głowy. Trochę tak rzemieślnicza robota ale kasa może zostać w kieszeni.
Po co kupować nowe kolektory bez katalizatora skoro można zdjąć obecne rozciąć katalizator, zrobić wypatroszenie i zaspawać.
Jak ładnie się to wykona to nawet serwis na szybcika nic nie zauważy. Zresztą zawsze może przymknąć oko.
Efekt będzie taki że oryginalne portki zostaną, sonda tam gdzie była a katalizatora nie będzie. Zawsze 450 Euraków można wydać na coś innego.
Podobną akcję zrobiłem w Transalpie. Tam akurat wyciąłem dopalacz spalin.
Poradź się serwisu ( wtykając na zapleczu łyskacza mechanikowi) .Legalnie zapewne będą twierdzić że nie nada.
Trampek miał zwykły katalizator bo nie miał wtrysku i taka operacja się mogła udać.
F 800 Gs może mieć tródrożny z paroma czujnikami
W F650 Gs wymiana wydechu jest bardzo prosta bo i system prosty mimo wtrysku.Wymienia się tylko wydech
Wydech składa się z dwóch tłumików . W lewym nibytłumiku jest katalizator. Wymieniamy całość co zajmuje godzinę i po sprawie.
Nie wiem czy to był dobry pomysł aby kupować 800 gsa na zadupia. 650 tka zdecydowanie byłaby lepsza
choć to tylko jeden gar.
Zresztą niech się wypowie nasz specjalista od katalizatorów

Mając Trapiego dziwię się ze go nie przebudowałeś i nie zrobiłeś motocykl na wyprawy.
F 800 gs zapewne OK ale na Azję wolałbym poczciwą Hondę
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 21.11.2008 o 21:23
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem