Ciesze sie, ze sie dobrze bawiliscie, zaluje ze mnie nie bylo, ale tym razem mialem wazniejsze sprawy na glowie.
Na duzych imprezach statystyka robi swoje: pojawiaja sie ludzie, ktorzy maja fantazje. Nastepnego dnia nie pamietaja, udaja ze nie pamietaja, brakuje im klasy i kasy. A w zyciu jak w reklamie trzba miec fantazje i kase. Uwage Ropucha ze "jak trzeba" to pokryje koszty napelnienia gasnicy uwazam za humorystyczna. Oczywiscie Ropuchu ze trzeba... Wiem o tym, ze wiesz o tym.
Co do kosztow: uwazam ze kasa forum nie powinna sluzyc do pokrycia strat spowodowanych wandalizmem. Moze jednak posluzyc czasowemu pokryciu strat Organizatora imprezy, poki osoby odpowiedzialne za zniszczenia ew. pozostali uczestnicy imprezy nie przejma brzemienia. Krotko mowiac powinni zaplacic Ci, ktorzy narozrabiali. Jesli tego nie zrobia to Ci, ktorzy byli na miejscu a nie zapobiegli narozrabianiu, a dopiero pozniej Ci ktorych nie bylo. Takie jest moje zdanie w tej sprawie. No i warto sie na przyszlosc zastanowic co by sie stalo jakby z powodu fantazji splonal jakis "baraczek".
Uwaga na przyszlosc: organizator powinien miec prawo dania czerwonej kartki delikwentowi, ktory by mu podpadl. Kartki ktora by go eliminowala z uczestnictwa w naszych imrezach na rok, albo dluzej. Nie mam podstaw by sadzic ze taka kartka powinna byc użyta na tej imprezie, ale latwo mi sobie wyobrazic ze pojawia sie w naszym gronie kretyn, ktory na to zasluzy. Nie mamy przeciez zadnej weryfikacji uczestnikow.
Przyjezdzanie na afrykanskie spotkanie tylko po to by sie wspolnie nawalic jest bez sensu. Moze niektorym to wystarcza, ale jestem pewien ze i to spotkanie nie sprowadzilo sie do tego, a zawiazaly sie przyjaznie, ktore zaowocuja na naszym forum relacjami z wypadow w ciekawe miejsca. Sam w ten sposob poznalem wielu z ktorymi spedzilem jedne z najfajniejszych chwil w moim zyciu.
Formula chwalenia sie swoimi wyjazdami jest troche na ogolnych spedach bez sensu. Waryo jednak zrobic w przyszlosci szkolenia. W jednym miejscu ze zmiany gumy, w drugim z wymiany pompy, w trzecim z diagnostyki reglera, grzebania w gaznikach czy pierwszej pomocy. Jak kogos zainteresuje to fajnie, jak nie to sie to odpusci na przyszlosc...
Na co dzien jezdze skoda, nie czuje powodu by pozdrawiac innych uzytkownikow tej marki na drodze, zatrzymywac sie gdy stoja na poboczu, logowac sie na forum skody. Swiecie wierze, ze za 5 lat nie napisze takich slow o spotkanych na drodze Afrykach...
Ostatnio edytowane przez sambor1965 : 11.11.2008 o 11:19
|