Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.01.2013, 06:36   #2
Dariusz Godawa OP

Dariusz Godawa OP's Avatar

Miasto: Yaounde/Cameroun/Afrique
Motocykl: AT Rd07a
Przebieg: 27000
Galeria: Zdjęcia
Dariusz Godawa OP jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 43 min 45 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin.111 Zobacz post
Tak z ciekawości czy tablice rejestracyjne nie są u was wymagane? Nie widać nic na zdjęciach.
Oficjalnie, niby są wymagane, ale 99,9 % motocykli nie jest zarejestrowana ( choć miałem to szczęście takowego, jednego czy drugiego widzieć).
Nie mogą ogarnąć samochodów, a co dopiero motocykle.
Nie wiem ile jest w Yaounde, ale słyszałem w radio, że w Douala jest 300 000 taximoto. Kto by dał radę to to ścigać.

Póki co Roberty po 3 pelnych dniach drogi byli kontrolowani tylko dwa razy, choć policja i żandarmeria stoi na rogatkach każdego miaseczka.
Jedyne o co ich pytali to paszporty, nawet kart rejestracyjnych ani ubezpieczenia ( bo tez niby wymagane) nie pytali.
Chłopaki jadą na kartach rejestracyjnych z Polski i USA (bez tablic), z ubezpieczeniem kameruńskim. Zobaczymy jak dojadą do końca 16 stycznia.

Można spytać osbiście:
Słońce zachodzi od 18h do 18h30 więc prawie na pewniaka można do nich dzwonić w godzinach 19h-20h na nr tel 00237-96191363 (do 16.01.2013), kiedy przygotowują się do nocki. W czasie jazdy nie słyszą telefonu, sprawdzone !!!
Jeśli się ma opłacone konto na SKYPE , można dzwonić z Polski ze skypa na ten ich numer za bardzo bardzo taniutko, mniej niż 1 zł na minutę, gdyż połączenie normalne z telefonu z Polski na ten ich numer to aż ok 7 zl z groszmi za minutę.
Dariusz Godawa OP jest offline