Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.12.2012, 08:07   #286
mirkoslawski

mirkoslawski's Avatar

Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
mirkoslawski jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 20 min 30 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jaro-Ino Zobacz post
A jak porównać TKC do E10? czy to są takie same gumy czy jednak E10 ustępuje przyczepnością TKC? Guma i tak pewnie wytrzyma jeden sezon, więc jej wielosezonowość nie jest istotna. TKC skatowałem w 7 tys km. Mało, ale jakoś te 250kg trzeba zatrzymywać....
Jaro - miałem TKC - teraz, od 4 k km mam e10. Generalnie DLA MNIE różnica jest przede wszystkim w cenie (mitasy tańsze deko) i w hałasie (mitasy są cichsze). Schodzą porównywalnie, na czarnym jak dla mnie b.dobrze a w terenie zdecydowanie lepiej niż np. anakee. Ja mam komplet mitasów i na razie zero ząbkowania.

A z tym "jak do wszystkiego to do niczego" to trochę jak z powiedzeniem "baba za kółkiem" a znam niejedną "Babę", która niejednego kozaka by zawstydziła jak dla mitas e10 dobrze trzyma po czarnym (miałem anakee i zbytnio różnicy nie widzę - oprócz wytrzymałości, którą anakee II też mają nie wiele większą) a w terenie są ok - a na pewno lepsze niż szosówki

Ale to mój, subiektywny pogląd - nie handluje oponami więc interesu w tym nie mam.
mirkoslawski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem