Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 26.07.2012, 11:23   #557
zbyszek_africa
księgowy...

zbyszek_africa's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Radom
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
zbyszek_africa jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 20 godz 18 min 3 s
Domyślnie

Ważne jest wyważenie motocykla. Jeśli moto stoi na centralce, przednie koło opiera się o glebę. Trzeba coś położyć na płycie bagażnika ( w zależności ile masz paliwa w zbiornikach) żeby motor opierał się lekko na tylnym kole z możliwością przyciągnięcia go ręką żeby przednie koło lekko dotykało podłoża. Odkręcasz nakrętkę, poprzednio poluzowując dwie śrubki na prawej ladze ( patrząc na moto z przodu) Zostawiasz nakrętkę na 2-3 zwojach. Poluzowujesz dwie śrubki na lewej ladze i traktujesz z kopa w nakretkę, oska wysuwa się ok 2cm, wyciagasz ją dłonią lub kombinerkami. Mozna dodatkowo rozszeżyć płaskim śrubokretem szczeliny zciskowe na lagach. Montaż w odwrotnej kolejności.
Mnie tylko lekko wq... klocki wylatujące z zacisków, pomimo rozepchnięcia tłoczków (przy montażu) Trochę cierpliwości...
Nie wiem z jakim momentem to wszystko się przykręca, ale ja to przykręcam lekko, to nie koło od samochodu, nie widziałem/słyszałem żeby komuś wysunęła się ośka... Po montażu nacisnij kilka razy klamkę hamulca, bo możesz wyjechać od wulkanizatora chwilowo bez hebli.
powodzenia

Ostatnio edytowane przez zbyszek_africa : 26.07.2012 o 11:38
zbyszek_africa jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem