Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.05.2012, 16:50   #3
ATomek

ATomek's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
ATomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 2 tygodni 6 dni 1 godz 31 min 46 s
Domyślnie

Zrobiło się tu tak kulturalnie, poetyczno- muzycznie.. ba! zabrzmiał nawet fortepian! Czas opowiedzieć o malarstwie!

Z cyklu "słuchamy i czytamy", dzisiaj

"Jaki kolor wybrać chcesz?" Niemen i AKWARELE

https://www.youtube.com/watch?v=Oh8UYCm8my8

Malarstwo, to kolejna z rzeczy rzucających się w oczy wszędzie, jak kraj długi i szeroki. Wszędzie unosi się zapach świeżej farby. I nie chodzi mi tylko o to malowanie, tuż przed Dniem Zwycięstwa 9 maja.

Obraz 786.jpg

Przyznacie, że na takim przystanku miło się czeka?
Albo na takim:

Obraz 755.jpg

Obraz 756.jpg

Wjeżdżasz do lasu, a tam o niebezpieczeństwie pożarowym informuję cię... zajączek

Obraz 776.jpg

Obraz 795.jpg

albo żuberek,
dzięcioł jest malowany najczęściej, choć różnorodność formy zadziwia

Obraz 781.jpg

Jak brak koncepcji, to póki co, maluje się cały kamyczek jakimś kolorem, a jak coś przyjdzie do głowy, to już mamy gotowy podkład.
Początkowo myślałem, że w okolicy rozbił się jakiś TIR z farbą, ale z czasem zaczęło mi się podobać.
Wspomnijcie wcześniejszą wiadomość o pomalowaniu Białej Wieży. W świetle miłości do farby, nabiera ona innego wymiaru.
Zwykłe informacje napisane na kamieniu leżącym na ziemi, jakoś do mnie bardziej trafiały, niż te na betonowym słupie na wysokości oczu. Były swojskie i naturalne.

Obraz 134.jpg

Obraz 708.jpg

Obraz 403.jpg

Wszystko wygląda bajkowo i jakby z innego świata.
Wypatrywaliśmy, wypatrywaliśmy sprawców- artystów i oczywiście, okazało się, że to sprawka... motocyklistów.

Obraz 367.jpg

Obraz 778.jpg

Ich legendarny,międzyplanetarny pojazd "IŻ Planeta"

Obraz 194.jpg

Szczęśliwej drogi!

Ostatnio edytowane przez ATomek : 02.12.2015 o 01:03
ATomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem