Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 31.08.2008, 19:39   #19
Gradient

Gradient's Avatar

Motocykl: RD07a
Gradient jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 17 min 20 s
Domyślnie

Moja pompa ma przejechane 39000km.Rozebrałem ją 1000km temu i styku było tylko tylko.Podkładka pod sprężynkę jak nowa,więc nie ruszałem.Podos nie potrafił mi napisać jaki przekaźnik najlepiej użyć, więc trochę poszukałem i zakupiłem takowy oto przekaźnik przemysłowy.

R15-2012-23-5230-WT w sklepie http://www.relpol.pl/sklep.jsp

Cena 19zł + przesyłka i jakieś tam koszty dodatkowe.Lepiej kupić w sklepie w jakimś mieście lub przez allegro.Taniej.

Rozbebeszyłem go i największy problem miałem z wyciągnięciem styków z blaszek w przekaźniku.Kombinerki i mały śrubokręt jednak wystarczą,żeby to zrobić.Wymiana to już drobnostka.Pompa śmiga jak nowa cichutko.Wcześniej waliło w środku w momencie zadziałania pompki.Teraz styki pracują delikatnie i cicho.Dziś przejechałem pierwsze 100km po wymianie i wszystko gra.Polecam!!
Aha, styki w tym przekaźniku mają wymiary identyczne jak poprzedni.Nie musiałem ani rozwiercać dziurki w blaszce pompy ani pomniejszać średnicy mocowania styku.Na moje oko styk z tego przekaźnika jest idealny do naszych pompek.

Aha jeszcze jedno.W przekaźniku tym mamy 4 takie styki.Więc jeżeli tylko górny styk pozwoli to można wymieniać i wymieniać.Chyba,że ktoś już ma zamontowaną płytkę od R2D2.Tak przy okazji czy można zastosować do polakierowania płytki drukowanej zwykły lakier bezbarwny

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Gradient : 31.08.2008 o 19:42
Gradient jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem