27.12.2011, 21:35

| 

| 

Miasto: Wroclaw 

Motocykl: RD04

Przebieg: 40.000

Online: 3 miesiące 2 dni 2 godz 50 min 11 s 

| 

Po upojnym wieczorze spędzonym na lizaniu lodowca omawialiśmy strategie na kolejne dwa dni.
W związku z tym,że  w ostatnich latach wielu moich starych kumpli wyemigrowało do Norge stwierdziłem, że chętnie odwiedzę kolegów z tzw. podwórka.
Dyskutowaliśmy z Rychem  nad Bergen i Stavanger. Obieraliśmy trasę, promy, przeprawy itd. 
Wybór padł na Stavanger. 

Dzień rozpoczął się pięknie i nie zapowiadało się aby cokolwiek miało to zmienić 
Cudowna pogoda i widoki. 

DSC06758.jpg
Podjeżdżając serpentynami wijącymi się to w górę to w dół testowałem hamulce a raczej klocki które w pewnym momencie wydały z siebie charakterystyczny swąd.
 Zjeżdżając do miasta Flam zorientowałem się, że na tylny hamulec już niedługo nie mam co liczyć.  
"Jakoś zeżarło tak jak oponę po trochu".
W miasteczku spokojnie zaparkowaliśmy zjedliśmy śniadanko czyli kanapeczki i oddaliśmy się obserwacji turystów wszelakich maści i narodowości
Było tego trochę gdyż nazjeżdżali się łódkami jak ta na zdjęciu.

Wszystko było jakieś takie bajkowe i nieprawdziwe. 

Pokręciłem kulą z granitu i trochę przymierzaliśmy stroje ludowe.
 Rychu już powoli zaczynał się nudzić dlatego rozpoczął fotografować miejscowych tuningowców. Gadał coś pod nosem, że Kiełbasa jest fanem Volvo i to dla niego te foty..
IMG_3292.jpg
Posłuchałem jeszcze historii o miejscowej kolejce, która jest jedną z najbardziej stromych na świecie(cenowo także) i padło hasło koniec wylegiwania.Trzeba trochę kilometrów zrobić. 

Drogę na przemian umilały nam wodospady i tunele śnieżne.
pisze dalej dzisiaj...wklejam żeby fotek nie zeżarło

| 

| 

|