Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.12.2011, 10:19   #103
sebol

sebol's Avatar

Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
sebol jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 47 min 42 s
Domyślnie

zatem może trochę dokładniej

25000 rubli = 2500 zł.
ok 700 USD = 1950zł. ( maiłem 1200 USD ale straciłem tyle ile podałem w wyliczeniu )
ceny walut już są większe

opony nowe komplet TKC + używana przednia na dojazd razem ok 650 zł.
przednia zębatka ok 60 pln.

wiza rosyjska 400 pln dwukrotna na 3 m-ce

wiza mongolska jak pamiętam 60 euro

( wizy załatwiałem przez pośrednika )

Trudno wliczyć w koszty to co w motocyklu zmieniłem. Grzane manetki ,obicie kanapy ,centralka, linki , klocki hamulcowe i kilka inny rzeczy zostanie . Tylna zębatka, łańcuch też na przyszły sezon powinny wystarczyć . Worek pro-kajak też został .Regulację motocykla .... opisane jest na forum ( w zasadzie sprawdzenie zaworów i synchronizacja gaźników )

Możemy jeszcze olej doliczyć na wymianę z filtrem jakieś 140 zł.

Można było taniej . Jak pamiętam nocleg z jedzeniem w Oasias wychodził ok 20-25 dolarów ( zależy ile piwa wypiliśmy ) Byliśmy tam 2 doby no ale należy się po tylu dniach w namiocie. W drodze powrotnej przez Rosję też częściej korzystaliśmy ze śniadań i obiadów w knajpach i raz spaliśmy w zajeździe .

aaa . Kupiłem jeszcze kieliszki z orzełkiem dla mongołów i cukierki dla dzieciaków .Wyszło jakieś 100 zł. Do tego 8 piersiówek żołądkowej . Dałem tylko flaszkę a resztę sami wypiliśmy więc to się nie liczy

Wychodzi w mocnym zaokrągleniu ok 6000 zł.