ja nie bardzo rozumiem pojecie zerowej elastycznosci

moim bigiem praktycznie od predkosci bliskiej zeru dodajac gazu rozpedzam moto na drugim biegu bez zadnego szarpania . w terenie chwale go wlasnie za ta elastycznosc . bieg 1 super sprawdza sie na stromych zjazdach , podobnie zreszta jak i drugi zjezdzamy powolutku i bez zbednych zabaw rozpedzamy sprzeta , podobnie z 3 biegiem , czasami trza wyhamowac nagle na jakims zakrecie - wystarczy odkrecic i doslownie liczac suwy silnika

rozpedzic sie bez zbednej redukcji , czasami sytuacja tego wymaga ; 5bieg daje rady od oklmn 3500kobr. spokojnie byja sprzeta , do dynamicznego przyspieszenia trza zredukowac by napedzic ostrzej moto. poniewaz nie mam licznika , jezdze na obrotomierzu i w trasie urzywam go w zakresie 4500-5000obr co daje w przyblizeniu jakies chyba 100-120 . nie wiem dokladnie ale chyba mniejwiecej tyle .
jedybe co mi przeszkadza to to ze jadac z afrykami musze co rusz mieszac miedzy 4 a 5

. troszke szybciej o jakies 10km/h i byloby miodzio

niezaprzeczalnym atutem dla mnie jest wyglad biga (750) jest poprostu nietuzinkowy i w l;atach kiedy go wyprodukowano poprostu wyprzedzil trendy o cale dekady . przyjzyjmy sie dzis np motocyklom bmw. tak wysmiewany przez jednych "kaczy dziob " teraz wsrod przypuszczam tych samych hipokrytow podniecajacych sie beemkami wzbudza zachwyt
jak dla mnie to jest jeden z najciekawszych sprzetow enduro wszechczasow

podobnie jak wszelkiej masci elefanty , tuaregi czy chocby xlv z tamtej epoki . maja w sobie to cos

z bardziej dostepnych sprzetow dodalbym jeszcze xtz75 super tenere oraz z nowszych mz baghira forest.
no

przedstawilem wlasnie swoj pkt widzenia

z papryczek z checia polatalbym na rd03 . i zaloze sie ze rowniez fajnie by mi sie nia latalo . nie ma sie co podniecac kilogramamami , sekundami czy Nm lub Kw

roznice te i tak nie sa odczuwalne przy uzytkowaniu takim jakie 90% z czytajacych (w tym moja skromna osoba

) uprawia

brac co bedzie w lepszym stanie technicznym lub co bardziej cieszy oko i kozystac z zycia bo czas nie cofa sie niestety i szkoda zycia na dyskusje ;p
latac , koledzy

latac