Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 13.08.2011, 10:30   #711
BABA
...a nu jaho...kultura musi być...

BABA's Avatar

Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Galeria: Zdjęcia
BABA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
Domyślnie

nie mogę się oprzeć , żeby nie napisać tu jeszcze paru zdań na koniec. Ewidentnie spychane są tu i "krytykowane" słowa krytyki pod kątem tej imprezy. Myślę, że organizatorzy zdają sobie sprawę, że nie chodzi tu o samo błoto, gówno, deszcz, bo na to nie mieli wpływu. Spięli pośladki i ratowali sytuację jak mogli ( w tym mnie , bo tego XT za h... chyba na górę bym nie wciągnęła ). Szacun za to , że się im chciało. Skoro ludzie są zadowoleni , to super i znaczy, że miało to sens. Ale o co chodzi tym, co krytykują, chyba nie wszyscy zrozumieli. To, co napiszę nie ma na celu pojechanie po imprezie itd. tylko żeby pewne sprawy, które moim zdaniem( i nie tylko moim ) mieć miejsca nie powinny, i nigdy więcej się nie przydarzyły.
1. jeśli chcesz coś zrobić, zrób to sam lub z ludźmi , którym ufasz - wyjdzie dużo taniej, pewniej - jak to się mówi...umiesz liczyć- licz na siebie , jak się organizuje coś, to się to organizuje, i lepiej unikać tu ludzi trzecich ( mówię tu o pozaforumowych dziwnych onanizacjach ) - nie chodzi o to , że w plecy są jakieś pieniądze, bo te 150 to był pryszcz przy tym, co w sumie ten wypad mnie kosztował
chodzi o to, że mam niesmak po tym, jak się dowiedziałam, na co i komu poszły te pieniądze, i do dziś nie rozumiem, jak ten ktoś, kto je wziął, może spać spokojnie ( myślę BLOB-ie , że też odczuwasz ten niesmak )
- uważam, że pierwsze miejsce noclegu powinno być z możliwością dojechania bez względu na pogodę, gdyż niektórzy ( w tym ja ) przedymali całą Polskę żeby tam przybyć. I gdybym jechała sama, prawdopodobnie nie trafiłabym, i kuźwa nie wiem co bym zrobiła wtedy
- poza tym w sytuacji , gdyby na prawdę coś się komuś w piątek stało tam na górze przy próbie dojechania..... to teraz sobie wyobraźcie dalszy scenariusz i próby ratowania człowieka ( jak sobie z motocyklami nie można było poradzić, to co dopiero z kimś), a nie były to momentami przelewki .... a już nie daj boże przy próbie dojechania jakby coś się stało, pewnie nawet nikt by o tym nie wiedział, i co wtedy? powinna być baza , na którą mogli dotrzeć wszyscy, choćby po to, żeby było wiadomo, że dotarli bezpiecznie !!!
błoto, gnój i hardcore owszem, ale od wyjazdu z bazy , wtedy można startować, bo przynajmniej wiadomo, kto jest i ew. kogo potem szukać, a szukać i czekać pewnie byłoby na kopgo, bo trasa nie na ciężkie motocykle, a warunki były jednak do przewidzenia , temu żałuję że WR-ki nie wzięłam ( ale to przecież impreza miała być nie na wścieklaki )

i Odnosząc się do jakiś tam słów typu ( nie będę cytować tu nikogo) że tam ktoś miętki albo imprezy pomylił... nie w takim gnoju i syfie przyszło mi się w przeszłości znaleźć, spać i takie tam, a jestem dziewczyną i uwierzcie mi, że na prawdę zniosę dużo..., to nie o to chodzi...chodzi tylko i wyłącznie o to , co napisałam powyżej.

Myślę , że następna impreza ominie te problemy Powodzenia BLOB-ie i nie zniechęcaj się. Do Ciebie i chłopaków szacun za chęci a dziękuję tym wszystkim, co pomogli przeżyć

mam nadzieję, że tym postem zamknę buzię tym, co ktytykują tych, co mają jakieś "ale" do powiedzenie, bo mamy do tego prawo

"..."ten kto latał żył dwa razy..raz na ziemi, raz w powietrzu"... "

Ostatnio edytowane przez BABA : 13.08.2011 o 10:59
BABA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem