Cytat:
Napisał majo
Elo chłopaki i dziewczęta...zamierzam nabyć buty
Hein Gericke Rallye II GTX
ma ktoś te buty w rozmiarze 43,44 lub 45  Nosze cywilne obuwie w rozm 43 a tabelka producenta wzbudza lekkie roztargnienie co do wybory rozmiaru.
|
Też mam te buty i moje żona też takie ma. Ja rozmiar 44, ona 39. Mimo iż kupowałem w takim samym rozmiarze jak normalne obuwie, to spokojnie wystarcza miejsca na grube skarpety. Co do ich rzekomej rozpadalności się, to po 2 latach użytkowania stwierdzam, że wszystko jest na swoim miejscu, tak jak było. Nie pękły żadne klamerki, nie otwierają się przy zmianie biegów, nie odpadła nakładka z czubka buta. Spokojnie chodziłem w nich nawet po kilka kilometrów w czasie zwiedzania rozmaitych obiektów i nie mogę powiedzieć, żeby coś mi się nie dopasowywało do stopy. Wygodne, mimo , że nie jest to but do chodzenia w nim na dłuższą metę, tylko do jeżdżenia na motocyklu.
Do jazdy terenowej zdecydowanie nie polecam, buty 100% turystyczne, o wyglądzie niby enduro. 500% nieprzemakalne!!! Nie ma takiej ulewy, której by nie wytrzymały! Jeśli masz okazje kupić je w dobrej cenie, to nawet się nie zastanawiaj.