Cytat:
Napisał Franz
Logiczne jset ,ze musisz dać pompę hamulcową od RD04 /07
Inna jest wydajność .
Nielogiczne ,ze piszesz o starym płynie hamulcowym. Czyśbyś nie wymienił przy okazji przekładki ?
Dając przód Rd 04 ,trzeba wymienić tył na RD 04/07 lub sporo opuscić przód. Ma być poziom.
Dlaczego nie przemyślaleś , lub nie dowiedzaiałeś się jak to prawidłowo się robi.
Lepszym rozwiązaniem było dać zawiech od Hondy XR
KTM 620/640
lub Marzochchi Magnum od Huski, czy Baghiry
Pozatym w trampku wystarczy jedna duża tarcza 300 lub 320 mm. Nie jest to motocykl ciężki.
By zawiech dobrze wybierał wazna jest mała masa nieresorowana.
|
Zawieszenie od RD04 było na rękę, bo nie trzeba było nic rzeźbić- przekładka plug & play. To, że wystarczy jedna duża tarcza nie znaczy, że 2 nie będą hamować

Wymieniłem płyn w układzie i wyczyściłem wszystko smarując tłoczki i odpowietrzając wszystko dokładnie i pompa z PD06 daje rade. Wydajność jest wystarczająca. Tyłu zmienić nie zdążyłem, ale na max skręconej sprężynie nie było aż takich różnic poziomów. I trzymać się będę wersji, że trampek jest ciężkim motocyklem. Może nie jest to 400kg Harley, ale jak na enduro wykorzystywane w terenie jest jednym z cięższych, tym bardziej porównując to do crossów. Co to jest ta masa resorowana i nieresorowana?