Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 09.05.2010, 00:14   #40
romanek72

romanek72's Avatar

Miasto: manville nj-obecnie Afryka
Motocykl: uzbieralo sie tego zlomu chyba jest 8 obrzynukw
romanek72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 18 godz 4 min 35 s
Domyślnie CD

DSC02019.JPG

Spanko na granciy w Argentynie

tankowanie

Droga,kierunek, Mendoza,Ar.

Farma mojego naklepszego napoju w Argentynie

jestesmy w argentynie,bardzo cieszko bylo wyjechac z Santiago Chile,duzo autostrad i mostuw jest zawalonych,korki na sporo km,dobrze ze chodniki puste to mozna bylo naginac po chodnikach,bo w 30c w trafikach stac to nie milo.
wczoraj mielismy znowu przygode przed spaniem,znanlezlimy super miejscuwke na spanie na
wydmach,po zachodzie slonca podziwialismy buze, blyskalo sie gdzies daleko,super widok,nagle wiatr zawial w nasza strone,i zaczela sie buza piaskowa po chwili mialem 1klio piasku w namiocie niemuwiac w buzi,wlosach,uszach,no wszendzie,a potem grad i deszcz,ulewa z bardzo mocnym wiatrem,ja musialem w srodku trzymac namiot zeby rurki nie pekly bo namiot zginal sie dokladnie w pul,trwalo to pare godzin,woda podmyla stopki,dobrze ze muj motor stal pare metruw od namiotu,bo jeden motor spadl na namiot dobze ze jeden brazyliczyk szybko zlapal i czymal motor w wewnacz namiotu a jego kolega musial wyjsc na zewnacz i postawic motor na cos twardego,ja mialem w boliwi podobna sytuacie, jak spalem bez namiotu blisko motoru,motur sie przewrucil na mnie,od tamtej pory staram sie parkowac pare metruw od namiotu,rano 3 motory lezaly na ziemi,2/3kl blota w namiocie,od godziny 8am do 11am wyszystko sie suszylo,to byla moja pierwsza buza piaskowa nic przyjemnego.

6 rano

Peterson i Evandro swpulny namiot i wygodny materac.

kierunek Cortoba Ar.

przed nami,przeprawa przez 2400mt

droga,zero ciezaruwek,mnustwo zakrentuw,miszczostwa swiata

Hostel i cieply prysznic w Cortoba,jedziem dalej

W Argentynie jest siesta od 12 do 16.00 ulice puste zero samochoduw i ludzi,40c zar z nieba sie leje,przejechalimy pare czrwonych swiatel,nagle 4 gosci,bez pistoletuw, na 150cc motorkach chcieli na wlepic mandaty kturych ich nie mieli
po paru minutach przeprosin puscili nasz,

po krutkich zakupach w localnym sklepie,mila kasierka powiadomila nas ze w piontek,sobota,niedziela jest zlot motocykluw, ponad 500 motoruw z calej Argentyny,puzniej odwiedzilo nas grupa localnych motoruw,przyjechal tez redaktor z localnej gazert zrobil z namu wywiad`pare fotek.Ja chcialem zostac do niedzieli,

ale to byl czwartek Evandor mial jakies egzaminy w szkole,a fajnie mi sie jechalo z nimi to w pionyek rano pojechalimy dalej.
[IMG]http://api.ning.com/files/W4Uy3mqx*4kBg1ip-QcpJNI10I4zJ0WotmcYNzYuMTwQxl7NVfHx8DvnNJhYvE0Jlk2 EGSYbfvgNCiIcvQA-3zYumc2wtEhQ/escanear0003.jpg?transform=rotate(90)&width=710&height=600[/IMG]

Peterson zlapal gume.

jedyny cien byl pod tym dziwnym dzewem.

impreza sie szykuje, chlopaki jada z swinka

ostatni wspulny camping pod granica Brazili,chlopaki jada do ampinas ja kierunek
http://www.iguazuargentina.com/espanol/

Porzegnanie z Peterson i Evandro

http://images.google.com.br/images?sourceid=ie7&q=iguazu+argentina&rls=com.microsoftt-br:IE-
SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7TSHB_en___BR328&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&ei=ZoOWS8hzyp-4B-r-5JUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=
prosze klick na link mozna uslyszec szum,spiew ptakuw i muzyke tubylcuw.

dojechalem do parku troche puzno,park byl zamkniety,postanowilem postawic namiot w rogu przy gluwnym wejsciem,przy spiewie ptakuw i szumie ponad 275 wodospaduw wysokosci 80metruw, spedzilem wieczur i noc.rano skorzystalem z nieobecnosci
policji parku i tlumu ludzi zaczlem zwiedzac park,cos pieknego jungla pokryta rosa i mgla (fog) chlodny powiew wiatru,stwozyl nie do opisania atmoswere, kilmat.przy wschodzie slonca ponad 400 ruznych radzajuw egzotycznych ptakuw zaczelo sie budzic,cwierkajac ruznymi melodiami,nagle poljawil sie policiant parku (park ranger) z pytaniem,czy ten duzy motor jest muj, co ja tu robie,bo park bedzie otwarty za 2godziny,gdzie jest bilet? za(us$29)ranger zaprowadzil mnie to drogi gdzie na mnie juz czekal samochud terenowy.na posterunku policyjnym zostalem po informowany ze nie mozna kampingowac na terenie parku i czeba zaplacic bilet wstempu, po szybkej rozmowie z szefem policji parku,ustawilem sie to kolejki po bilet i znowu tlum ludzi z niewychowanymi dziecmi
chalas,pisk,wrzask,atmosfera calkem inna,wporuwnaniu co bylo rano przed odwarciem parku.

Spanko przy gluwnym wejsciu do parku.

Ostatnio edytowane przez romanek72 : 09.05.2010 o 00:52
romanek72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem