no to ja też.
Panowie, przeczytałem wszystkie posty. te miłe i te mniej. te bardzo długie to trochę po łebkach...
nie rozumiem o czym ta długa i kwaśna jak cytryna dyskusja.
forum nie będzie działać bez serwera? potrzebna kasa? proste rozwiązanie zatem jest takie, że każdy raz do roku płaci 30PLN i wsio.
a może Ci, którzy nie zapłacą do kwietnia nie będą generować już zbyt dużego ruchu i wystarczy nam mniejszy serwer

ten kto nie zapłaci widzi, że jest takie forum i nic poza tym.
dlaczego nie ma takich posranych wątków na XRV.co.uk

?
bo płacisz Ł10 i masz do wszystkiego dostęp. nawet możesz sprzedawać ile chcesz i czego chcesz. jak długo chcesz. nikt nie zapyta co z tego ma forum - no bo co ma

? ano ma tyle, że Ci co zapłacili mogą kupić to czy owo taniej, jak również mogą mieć inne korzyści z bycia cząstką tej społeczności.
przyznam nawiasem, że pomijamy kwestie proste a wkurwiamy siebie nawzajem Dr. Madejskim ad reklama w Avatarze. To tak jakby strzelać z armaty do much.
Wiosna idzie więc moim zdaniem czas na porządki - jeśli forum ma liczyć 200 osób i działać w sposób prawidłowy to jestem za tym - niestety ale nie ma ŻADNYCH inicjalnych korzyści ze świeżej krwi, której podobno może nam brakować.
Ci, którzy są są OK. Piszą, jeżdzą w ciekawe miejsca, znają się na mechanice, mają znajomości tu i tam... tworzą to forum.
każdego dnia aktywnie jest na forum 50 osób

? to już wiele. chcesz się zarejestrować za free

? proszę bardzo. reszta niestety jest za drobną opłatę. wolny datek czy jakkolwiek to zwał.
To co się dzieje w tej chwili i jak się dzieje jest niedopuszczalne.
CO do mnie - nie zapłaciłem. Jeśli okaże się, że jednak jest sens tu zostać zapłacę i nie piszę tego jako przyklejony w PID/.
Tyle ode mnie.
matjas