![]() |
błędne wskazania tripmastera
Witam,kto mi odpowie (może R2D2 będzie miał doświadczenie) co się stało z moim tripmasterem i jego wskazaniem odległości (TRIP 1, TRIP2, -TRIP). Było wszystko dobrze aż tu nagle po zatankowaniu i resecie zlicza całkiem dziwnie przejechane kilometry, tzn przejadę ok 50-70 km(nie liczyłem ile dokładnie) to na wyświetlaczu wyskakuje 0,1km kolejne 50-70 km i 0,2km....itd. Prędkościomierz i licznik na zegarze analogowym pokazuje poprawnie wskazania więc raczej to nie ślimak, choć nie wiem czy to ma coś wspólnego, styki tripa przeczyszczone, odłączenie aku w celu resetu też było...więcej pomysłów nie mam. Pomóżta Pany i podpowiedzcie jak go przywrócić do poprawnego działania. Wspomnę tylko że chodzi o AT :)
|
Kolego miałem tak samo i olałem temat.
Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale po 5tyś km padł ślimak licznika analog. |
Cytat:
|
a jak?:drif:
|
1- Rozebrać tripamaster
2- podłączyć do zasilacza i sprawdzić zasilanie procesora itp. 3- poszukać uszkodzonych elementów 4- zmyć lakier z uszkodzonych elementów 5- wymienić uszkodzone elementy na nowe 6- przetestować elektronikę czy działa prawidłowo 7- zalakierować płytkę w miejscach napraw 8- złożyć tripmaster 9- wychylić :beer::beer: 9 - cieszyć się dalej jego długowiecznością :D |
...aaaa to tak jak myślałem. Standardowa procedura (ale wolałem zawodowców zapytać) tylko że w mojej, prostszej wersji nie zmywam lakieru. Puki co zacznę od punktu 9.
Dzięki za pomoc ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:05. |