![]() |
Olej do scottoiler'a - jaki?
Proszę Szanownych:
tak sie zastanawaiam - generalnie producent do scottoiler'a zaleca dwa rodzaje oleju: "niebieski" i "czerwony". Mak ktos pokecie w jakiej są one specyfilacji? No bo w jakiejs byc muszą : semi, full, mileral, Ile-W-ile? Bo tak sie zastanawiam, czy mozna wlac inny niż scottoilera, jakby oryginalu nie bylo pod reka.... |
Z tego co pamiętam Chomik przejechał Afrykę na "Hipolu".
|
i takich wlasnie konkretów szukam.
a w bardziej umiarkowanym klimacie? |
Cytat:
|
Znam kolesi co używają roślinny. Ekologiczny.
|
Lepi nie wiem na ile napisałeś z ironią, ale jeśli dobrze kojarzę to olej rycynowy to nic innego jak roślinny a w swoim czasie liczne wyczynowe dwutakty super na nich latały:) Więc "roślinny" nie wyklucza się z "motoryzacyjny"
|
a są jakieś przeciwwskazania do stosowania oleju do łańcuchów pilarek? Ten jest podobno biodegradowalny ale czy dobrze smaruje i nie niszczy łańcucha?
|
Ja testuję obecnie olej do filtrów powietrza , jest bardzo klejący i po wyschnięciu ma konsystencję prawie jak smar.
Na razie tylko 500 km i testy z ustawieniami. Na 3 łańcuch pięknie tłusty a oponka i felga suchutkie. Podzielę się wynikami po większym przebiegu. |
Olej od pił mechanicznych można stosować. I chyba inne oleje też ...A czy czerwony czy niebieski scota to zalezy od temperatury-pory roku i klimatu ujeżdżanego
|
Pisałem bez ironii, o oleju z Biedronki. Swoje robi. A jak gdzieś nakapie to zawsze możesz powiedzieć że da się zlizać ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:12. |