![]() |
Nie odpala
Panowie pomocy...
Jutro zaczynam urlop, a dzisiaj rano Afryczka odmówiła posłuszeństwa... Nie odpala. Rozrusznik kręci, raz strzelił z rury i koniec... Kręciłem na ssaniu aż aku się zmęczyło. Od czego zacząć poszukiwania? Pompa, kable? Jakby ktoś mógł łopatologicznie wytłumaczyć co i jak byłbym wdzięczny dozgonnie:bow: Czy przyczyną może być słaby akumulator? Ostatnio coraz słabiej kręcił... |
Pompka paliwa? Zdejmij jeden wężyk i zobacz czy pompuje.
|
Do zapalenia potrzeba 3 rzeczy:
1. Paliwa 2. Powietrza 3. Iskry Idac po kolei, sprzawdz poszczegolne punkty: 1. zagiete/zapchane wezyki, filtry paliwa, pompa paliwa, gazniki, 2. stan filtra 3. swiece, przewody |
Kolego sprawa prosta pryśnij w dolot plaka ale z umiarem, jeśli zagada to wina po stronie elektryki.
|
Cytat:
|
Cytat:
A to aku? Czy jeśli jest juz słabe i nie kręci tak żeśko jak kiedyś... może spowodować niezapalenie? Spróbuję może na pych go odpalić. |
Spradź dokładnie akumulator. Przerabiałem podobny temat 2 tygodnie temu:) Rozrusznik niby kręcił ale za słabo a stare aku jak szybko sie ładowało tak szybko rozładowywało.Kupiłem nówkę sztukę bezobsługową i hula.
|
Masz paliwo w baku?
Sprawdz czy kranik nie jest przestawiony na off. Wykrec swieczke i bedziesz widzial czy jest mokra od paliwa. Jesli tak znaczy ze dostaje paliwo. Zakrec rozrusznikiem czy ma iskre. |
Cytat:
Dzieki za wszystkie podpowiedzi - jak tylko wyjdę z pracy zastosuję się do waszych rad:) Polo - też na to stawiam - miesiąc temu identycznie było u szwagra w TA. Niby kręcił, ale nie chiał gadać. Wymiana aku na nowy i śmiga od pierwszego dotknięcia... |
Więc sprawdź kablem rozruchowym od zdrowego aku podłączonego do Twojego. Wyeliminujesz lub potwierdzisz sprawę aku w tani i szybki sposób.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54. |