![]() |
witam, jaki filtr oleju PD03 89r. 650
witam, kupiłem na allegro taki filtr oleju MEIWA zamiennik HF 303, KN-303 , wziąłem się za wymianę oleju i filtra, sprzedawca zapewniał mnie że ma pasować ten filtr, wyciągnąłem stary i chciałem założyć nowy, a tu niespodzianka, ten nowy niepasuje , jest poprostu za szeroki, zmierzyłem średnicę starego ok.65mm , nowy ok.80mm, nie ma sznas go założyć , niemieści się , czy mam jakiś inny motór czy są jakies inne filtry, jaki właściwy ma byc do mojego silnika, pozdr.yarecky2000
|
303 to pasuje do 50 moto na rynku. Gwint ma inny czy jak?
|
Cytat:
|
daj linka do aukcji czy coś. Masz zdjętą płytę pod silinik i osłonę zębatki..?
|
Cytat:
afrykę kupiłem w ubiegłym roku i dlatego pierwszy raz wymieniam olej i filtr, niewiedizałem że sa różne rodzaje filtrów ... |
no jeśli 650 ma 303 to musi pasić, jak nie pasi to goście mają jakieś podróby albo co
|
Cytat:
|
ok 2.5ltr a do tego masz też miarkę (pomiar bez wkręcania)
Kupując wysyłkowo często można się naciąć, dlatego unikaj dziwnych sprzedawców a bazuj na sprawdzonych lub podawaj np wszelkie wymiary. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
co do samej sytuacji Klient zamówił filtr wraz z olejem Zamiast HF chciał Meiwe i taki tez katalogowo dostał dla HF oznaczenie dla afryki to HF303 w Meiwie oznaczenie to MF303 i takie filtry są sprzedawane. W chwili obecnej filtr zgodnie z ustaleniami zostanie zamieniony na Hiflo tez o oznaczeniu 303. Także nie zasądzać zaocznie wyroków że sprzedajemy podróby pozdrawiam "gościu niepewny sprzedawca co niby sprzedaje podróby z motogratów" :D i mimo wszystko zapraszam na zakupy do nas PS ktoś od Was kupowałes u mnie zestaw napędowy DIDa - myślisz ze dostał papierowy pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :at: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15. |