![]() |
Kaliningrad - wiza?
Witajcie!
Czy do wjazdu do Obwodu Kaliningradzkiego potrzebna jest wiza? |
Cytat:
Koszt to 130 zł + 120 za lipny voucher. Czas oczekiwania 4-5 dni. Jak dopłacisz 100zł to masz następnego dnia. |
No dupa no, bo chciałem w środę jechać i spontanicznie do Obwodu wpaść, ale widzę że u ruskich spontan to nie ta bajka :). A na dzień czy dwa to nie będe płacić 350pl za wize.
|
Cytat:
No zawsze możesz też na basen do Sopotu :):):) |
Jak byłem w Krynicy Morskiej widziałem info o rejsach do Obwodu Kaliningradzkiego.
Były jakieś formalności, ale na pewno nie trwało to kilka dni, i koszty sporo mniejsze. Wydaje mi sie że kilkadziesiąt zeta. Jest widać jakaś tańsza metoda. |
Cytat:
|
Nie masz czego żałować. W Kaliningradzie byłem kilka lat temu jak jeszcze mozna było popłynąć tam wodolotem z Elbląga. Pomimo, że cos w rodzaju wizy mozna było uzyskać po wpłynięciu do Kaliningradu to formalności trwały ze 2 godz. I te nadęte miny niezadowolonych ruskich celników, że ktos im przeszkadza w "pracy".
Samo miasto - syf i kutasówa. Typowy postkomunistyczny rozpiździaj. Wszyscy jeszcze nawaleni bo to tuż po pierwszym maja było. Za to jadłem tam najlepsza w życiu " Soljankę ". Lepiej popłynąć sobie kanałem Elbląg- Ostróda. Zabytek techniki znany w całej Europie. U nas jakby trochę mniej popularny. Polecam. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:29. |