![]() |
Aktualizacja TOMTOM rider400
Podpowie Ktoś czy jest możliwość za free aktualizować mapy w
TOMTOM rider 400? Zielony w tych tematach jestem -potrzebowałbym krok po kroku jak to ogarnąć. Aktualnie w Tomtomie jest mapa - /Europe v1070.10930 / z kwietnia 2021r dzięki |
Mam 450, ale powinno być tak samo.
Zarejestruj się (i urządzenie) na stronie TomTom. Na komp ściągnij Aplikacje TomTom MyDrive zaloguj się i podepnij nawigację kablem do kompa. Aplikacja MuDrive powinna rozpoznać urządzenie i zaproponować aktualizacje. |
Jak wyżej , nadal używam 400 i nadal są do niego aktualizacje
|
Jak Kaem pisze , musi zadziałać. Ja mam 410 i co roku aktualizuję , obecnie dodali nawet mapę ładowarek EV. Nie wiem jak u Was (Kaem , Dubel) u mnie dość długo się pobiera i wgrywa , ok 1.5 - 2 h.
|
Mam 400 i aktualizowałem jakiś czas temu mapę przez TomTom MyDrive bez problemu
|
Cytat:
|
Aktualizacja TomToma tak jak powyżej napisane jest banalnie prosta
nawet dla totalnych laików komputerowych takich jak ja:o a dodatkowo bezpłatna jak ma się założone konto i raz kupione mapy. Długość ściągania, wgrywania bez tragedii. Za to ściąganie rozpakowywanie i wgrywanie map do Garmina 64s to dla mnie koszmar, trwający wieki, zawsze płatny. Gdyby nie pomoc z Forum nie dałbym rady.... A szkoda bo pomimo mikroskopijnego ekranu jest od TomToma dużo dokładniejszy w szczegółach i zawsze wyraźny nawet w jaskrawym słońcu. |
Cytat:
|
Nie jest tak łatwo... mam obecnie McBooka na stanie ,w którym są tylko wejścia typu ,,C,, a oryginalny kabel od Tomtoma to starsze ,,c,, i zwykle USB - żadne ,,Huby,, .przejsciówki nie pomagają -
Nie widzi mojego urządzenia. Nie łączy się po kablu ;/ |
3 Załącznik(ów)
Robiłem dzisiaj aktualizację.
Mapa Europa v11.50 - 8212MB - ściągała się z trzy minutki, instalowała z 1,22hrs. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:26. |