![]() |
Nowy napęd problem
1 Załącznik(ów)
Tak jak widać na filmie, dlaczego tak ujowo się zazębia?
|
Siądzie po przejażdżce. Guma się uklepie.
|
Nowy łańcuch chodzi z swoimi oporami , koło jest w powietrzu i nie stawia oporu, taki tego efekt. Jeśli delikatnie przy hamujesz koło łańcuch się będzie pięknie układał. Jak pojeździsz chwilę też będzie inaczej niż teraz.
|
No o.k. tylko że, przez prawie 20 lat jak mam babcię, nie zauważyłem tego wcześniej?? No dobra, znaczy jeździć i obserwować:)
|
Tak, wygłąda to kiepsko. Ale jeśli robisz takie próby na stojaku centralnym, to może zaistnieć takie zjawisko. Tak jak piszą koledzy powyżej. Jeśli dasz obciążenie na łańcuch, to będzie OK.
|
Czy to nowy łańcuch? Pewnie to moje zboczenie zawodowe, ale w pilarce łańcuchowej coś takiego się dzieje jeżeli jest nadmiernie zużyty (rozciągnięty) łańcuch i najnormalniej w świecie nie trafia idealnie w zęby koła łańcuchowego.
|
jakiej firmy zębatka i łańcuch ?
oto "super promocyjny" zestaw z allegro :) w tym zębatka oryginalna HONDA .... https://www.facebook.com/10000125563...4208864630943/ zębatka poszła kolejna i po problemie, |
Tak jak pisałem - przejechać się - tak ma być, tak właśnie działa gumowy tłumik drgań w oryginalnej zębatce. Nie występuje to to w zębatkach bez gumy lub z za niską gumą.
W oryginale łańcuch początkowo nie ma miejsca, bo haczy o gumę, dopóki nie ubije sobie tego miejsca. Potem jest i cicho i przyjemnie. |
Łańcuch nowy 525, zębatka OEM. Naciągnąłem łańcuch i jest zdecydowanie lepiej. Trzymam się rady Mallorego. Dzięki za porady
|
Też miałem podobnie na nowej OEM zębatce, odpowiednio naciągnąć łańcuch, pojeździć i problem zniknie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58. |