![]() |
Amortyzator skrętu czajna town
1 Załącznik(ów)
Witajcie ktoś używa amortyzator skrętu z chin ktoś ma jakieś doświadczenia?
|
Dwóch kolegów ma to w dzikach. Twierdzą, że działa i robi robotę. Ja jeszcze nie zamontowałem, ale też mam. Według zeznań użytkowników może być konieczna wymiana uszczelnień i oleju, ale to prosta konstrukcja więc nie ma z tym problemów.
|
Cytat:
|
To wszystko od jednego producenta pewnie. Od razu radzę wymienić olej (2,5W) i większość uszczelnień. U mnie konieczne też było uszczelnienie kołków ustalających śruby regulacji tłumienia.
Generalnie działa nie gorzej od oryginalu, tyle, że IMO w przypadku 90% aplikacji/użytkowników nie ma to sensu :) Pozdr rr |
Mi się lepiej jeździ bez. Jak kupowałem dzika od Madafaki to był zamontowany. Pojeździłem troche, zdemontowałem i odesłałem.
|
Był tu jeden chłopak co kilka lat temu sprzedawał te chińskie amortyzatory, były też zapowiedzi ich serwisowania z tego co pamiętam, ale temat się urwał.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz właściwie do wszystkiego. Jak ostatnio kupowałem dwie kamery to sprzedawca obniżył cenę o podobną kwotę, którą później zapłaciłem listonoszowi.
|
Cytat:
Zestawy serwisowe uszczelek sa juz dostepne... ostatnio zamawialem, moj amor po poltora roku zaczal sie pocic, ale na razie to kropla doslownie, wiec nie zmienialem. W kwestii lepiej czy nie lepiej, to jest pokretlo, ktore wlacza i reguluje tlumienie, wiec zawsze mozna dac na minimum i przekrecic/wlaczyc majac przed soba np. sporo kolein czy piasku... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:56. |