![]() |
Przeciskanie się przez korki Niemczech
Już któryś raz, normalnie na trzeciego, środkiem, przeciskając się przez korek w Niemczech widzę innych motocyklistów grzecznie stojących w korku i nasunęła mi się myśl, czy ich czasami nie po..ło i czy nie wprowadzili jakiegoś zakazu? Wiecie coś? Dzięki, bo jeszcze mam powrót?
|
Prawnie wolno tylko wyprzedzać/omijać z lewej strony , czyli.biedzy barierka a lewym pasem przy zachowaniu dystansu 1m od samochodów. Jest to niemożliwe, bo auta muszą zjechać na lewo aby zrobić korytarz zycia.
Jakiekolwiek inne omijanie samochodów jest prawnie zabronione. Ale intak tego nikt nie ściga, bynajmniej się nie spotkałem. Jadę korytarzem życia wolno, spokojnie a jak się zbliża straż albo karetka to robię jej miejsce. I nikt się nie czepia. https://www.acv.de/ratgeber/motorrad.../motorrad-stau |
Jeszcze trochę i u nas zaczną ścigać za to.
Jak wprowadzą zamordyzm jeszcze większy to pozostaną odludne miejsca albo koniec jazdy. |
Dzieju ojtamojtam. Nie będzie zamordyzmu. Ludzi nie będzie po prostu stać na jeżdżę ie motocyklem i sami go odstawia w garażu. Ja zrobiłem w tym roku 6km , bo bak paliwa to wyżywienie na 3 dni.
Jaki zamordyzmu? Żyjemy w najlepszej demokracji od czasów wielkiego wybuchu. ;) |
>Jadę korytarzem życia wolno, spokojnie a jak się zbliża straż albo karetka to robię jej miejsce. I nikt się nie czepia.
>Ja zrobiłem w tym roku 6km I te 6 km było w korku cały czas? |
Pb95 na wagę złota a dla rowerków i autek na prąd złoty wiek. O co chodzi...? 🤔
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Ja zawsze powoli jade, ale tak jak Fazi pisze, jesli tylko widac, lub slychac straz/policje/karetke trzeba od razu zjechac. Znam jednego goscia, ktory mial pecha i dostal za taka jazde mandat, bo akurat tajniacy byli w korku.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:26. |