![]() |
Wymiana filtra paliwa
HEj!
postanowiłem wymienić filtr paliwa - CRF ma ponad 110.000 i należy się! w fiszkach występuje on wraz z uszczelnieniami ale wygląda na to iż w komplecie nie ma jednak regulatora ciśnienia paliwa ani filtra wstępnego, który w CRF wiele pozostawia do życzenia. filtr wstępny można dokupić https://allegro.pl/oferta/honda-crf-...mpa-8748883240 honda zmieniała numer nowej pompy i tak się zastanawiam co tam poprawili, że do mojego modelu jest już zamiennik oryginalnego numeru OEM. opcję są trzy 1.Inny typ filtra wstępnego (jest razem z pompą i nie można kupić oddzielnie) 2.pompa 3. regulator ciśninia cała rszta jest identyczna. Do czego zmierzam, fajnie byłoby załatwić zestaw z akcji serwisowej zbiornika paliwa bo zawiera: - filtr wstępny - regulator ciśnienia paliwa - filtr właściwy - uszczelnienia może macie możliwość albo kontakt na zakup takiego zestawu ? |
takze szukam takowego zestawu z akcji serwisowej
|
Nie wiem jak jest w CRF ale w CT nie ma możliwości zakupu nawet samego filtra paliwa w serwisie, tylko cały moduł pompy paliwa. :mad:
Nawet w serwisówce nie ma mowy że filtr trza wymieniać. A zatkany filtr powoduje TYLKO padnięcie pompy. :at: |
16730-MKT-D01 to jest cześć poprawiona zestaw filtr dokładny plus o ringi plus regulator
szukam jeszcze smoka -filtra wstepnego |
Cytat:
Jak o tym mówisz to da się to kupić poza serwisem ale to już aftermarket nie OEM. |
tak o tym mowie rozbierając pompę OEM był już na wstępie dokładniejszy prócz siteczka jeszcze tkaniny filtracyjne były
a obudowę pod tym numerem co podalem powinno spokojnie dostać wystarczy w gogle wpisać i jest kupa miejsc gdzie sprzedają |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17. |