![]() |
Montaż gmoli Heed
Witam wszystkich.
Mam krótkie pytanko - czy jestem w stanie samemu założyć gmole HEED na ATAS ? W instrukcji jest że niby trzeba 2 chłopa do wyjęcia i włożenia tej szpilki długiej ... Może jest jakiś patent sprytny ? Pozdrawiam jako świeży posiadacz :) |
Mówisz o górnej szpilce od przodu silnika? Jeśli tak to myślę, że bez problemu do ogarnięcia w jedną osobę. Przydałby się jeszcze podnośnik, aby od dołu podeprzeć silnik.
|
no właśnie tak myslalem - szpilka przechodząca pod plastikami od kabli (prawa ) / akumulatora (lewa )
|
Ja założyłem z pomocą ukochanej małżonki:D bez podnośnika. Sam pewnie tez bym dał radę, ale kląłbym przy tym jeszcze więcej niż zwykle. :mad:
Polecałbym użycie loctite do śruby prawego podnóżka, na gwincie oryginalnej był jakiś klej. |
okej - dzięki !
Update - zrobiłem w końcu, ale powiem wam, że odkryłem w sobie zdolności manualne o których nie wiedziałem, że mam :D niesamowicie ciasno w tej maszynie wszystko jest spasowane ... śrubka od prawego plastiku (ta z lewej) mi gdzieś wpadła - - chyba nie narobi problemów ? Swoją drogą wkręcanie tej śrubki jest dokładnie w osi zajętej aktualnie przez Gmole więc trochę wtopa. Pozdro |
Brawo Ty!
|
Ja też zalozhlem sam bez podnośnika. Robota prosta dosyć tylko trzeba robić powoli i dokładnie. Najgorsze w montażu jest złożenie górnej przedniej śruby przy silniku. Długa szpilka z tyłu poszła bardzo łatwo. Na koniec nie wkręta ulem jednej śrubki od plastiku z prawej strony gdyż jest to raczej niemożliwe właśnie przez zasłonięcie idealnie osi otworu przez rurę gmola.
|
Dokładnie te same problemy :) ale satysfakcja z dokonania jest :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:07. |