![]() |
korbowód/sworzeń/tłok
Mam pytanie ... czy w miejscu połączenia korbowodu ze sworzniem występuje tulejka ?
W materiałach nie widzę :Sarcastic: Czy sworzeń pracuje w korbowodzie :confused: |
Chyba sworzen w korbie pracuje bez tuleji . W VFR tak jest , wiec tu chyba tez, ale moge sie mylić.
|
Bez. W wiekszosci niezabytkowych moto tak jest. Ale np w Xt ludziska czesto wstawiaja jak zaczyna sworzen chalasowac- lub robia nadwymiarowy sworzen.
|
2 Załącznik(ów)
Już wróciłem . I Już chcę jechać .Za Krakowem zaczeła się przerywana praca na jednym cylindrze. Moduł... nie moduł. Elektryk w Przemyślu twierdzi , że nie i ma rację ( pokłonu i podziękowania dla borunina ) ale jazda po Ukrainie robi swoje i zaczyna stukać na tym , że garnku. W Chełmie u pana przeglądamy Afri i po złożeniu garnek pracuje prawidłowo ....ale zostają stuki:Sarcastic: - skutek .
Po rozebraniu w domu wychodzi , że to sworzeń ma luzy i nie wygląda za ciekawie. - Ktoś miał podobny problem ? - Jak go rozwiązać najprościej ? - Bez rozbierania się da ? Załącznik 6776 Załącznik 6775 Myślałem , ze wymiana tuleji i sworznia załatwi sprawę allleee..... |
Cytat:
Ja miałem (mam?) ten problem a rozwiązałem go tak: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2263 Jeszcze silnik nie skręcony tak że nie pytaj jak hula. |
Sworzeń łatwo wyjąć, czy jest na wcisk?
Pytam o zdrowy sworzeń, nie przytarty. |
Łatwo się wsuwa. Tylko jak jest wytarty... to nie wsuwać drugi raz !!!! , bo złapie mocno i zabawy jest dużo w wyciągnięciem . Śniedzieje czy co ?
|
Czyli bez narządu powinienem dać radę ze zdjęciem tłoków?
|
Trochę kluczy i rozebrane. Pamiętaj aby części wróciły na pierwotne miejsce.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03. |