![]() |
Gdzie trzymasz telefon podłączony do ładowania?
Hej,
Po ostatniej aktualizacji oprogramowania (CRF1100) część z Was pewnie częściej będzie podłączać swojego smartphone'a i korzystać z Androidauto. Jaki macie pomysł gdzie schować telefon? Na rynku dostępnych jest cała masa uchwytów na kierownicę, część z nich jest wodoszczelna i ochroni telefon od deszczu. Ja osobiście zdecydowałem się na torbę na bak (GIVI XS320) i jestem zadowolony. Ciekaw jestem Waszej kreatywności w tym temacie :at: Pozdrawiam, Grzesiek |
Rowerowa torebka "pod ramę" z decathlona czy biedronki, montowana na kierownicy. Trzymam tam okulary słoneczne i właśnie telefon jak się ładuje
|
Ja mam wodoszczelny telefon i jest zawsze w uchwycie RAM Mount na kierownicy. Wcześniej jak miałem nie wodoszczelny to też jeździł w uchwycie i w deszczu mu się nic nie stało (owiewka robi swoje). Ale ja nie mam kokpitu ze startreka tylko kalkulatora Casio w CRF1000 :)
|
Tel wodoszczelny to jedno ale jak musisz jechać w deszczu cały dzień to i tak trzeba go do kabla podłączyć. A to połączenie już szczelne nie jest. Mam na myśli syt, w której korzysta się z navi w tel. A wtedy wiadomo, że wciąga dużo więcej prunda
|
Uwaga na drgania aby nie wyrobiło się gniazdo ładowania.
|
Cytat:
|
Drgania kierownicy mi załatwiły telefon HTC - dokładnie aparat fotograficzny. Ponadto telefon wolałbym mieć jednak w kurtce, w razie W mogę po niego sięgnąć. Ale bezprzewodowo AA się na da uruchomić.
cytat własny z innego forum: Odnośnie telefonu na kierownicy, to mój telefon się zbuntował, tzn. padł mi autofocus od drgań (co prawda na Triumphie Tigerze), problem dotyczy HTC 10 i podobno innych które mają tzw. focus laserowy https://www.reddit.com/r/HTC10/comme...tm_term=84xwhi |
To nie jest jednostkowy przypadek. Padają tez w ajfonach. Można założyć gniazda magnetyczne na wejściu do tableta i kabelek w kieszeń. W razie gdyby to się bezproblemowo odczepi nie wyrywając gniazda.
|
Trzymam w prawej torbie na gmolach heed. Kabelek jest przeciągnięty na stałe.
|
I ajfony, i samsungi, wlasciwie kazdy wspolczesny smarkfon z zaawansowanym aparatem ze stabilizacja jest narazony. Samsung polecial u kolegi na gieesie, juz trzeci raz w serwisie z powodu aparatu. Ajfon rowniez, na tigerze. Bodajze ram (musialbym znalezc) oferuje montaz z "damperem", ale na ile to dziala trudno powiedziec.
U mnie skonczylo sie na drugim fonie - chinskim oukitelu za pare stowek, ktory sluzy jako nawigacja, hotspot (jesli trzeba), i kontakt awaryjny. Jezdzi na stale w moto albo na MTB. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:33. |