![]() |
Wymiana dźwigni sprzęgła i hamulca-czy coś na rynku pasuje?
Witam wszystkich
Chciałbym zapytać czy są jakieś sprawdzone zamienniki dostępne na rynku do Afryki? Zrobiłem jedno podejście do Chińczyków, miały pasować, okazały się za długie. Podejście drugie-śruba od regulacji odchylenia kolidowała ze ssaniem. Chodzi mi o dźwignie z regulacją odchylenia najlepiej, ewentualnie jakieś wygięte. Od kilku dni szukam czegokolwiek i oprócz kopii oryginalnych lub "uniwersalnych" z Ali nie namierzyłem niczego sensownego. Pozdrawiam! Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
Vicma robi identyczne jak oryginały.
|
Do XRV?
Jak tak, to ja jezdze od 2 lat na tych i jestem zadowolony: https://a.aliexpress.com/_mreO17z |
Cytat:
|
To raczej kwestia handbara a nie klamki, bo sa lamane i raczej nie wiem czym mialyby obciac paluchy. Ale sam mam Barkbustery u siebie ze wzgledu na to, zeby mi paluchow nie polamalo :)
|
Cytat:
|
Mam takie klamki. Do DR mi nie pasują. Jakby kto potrzebował to chętnie odstąpię.
|
Cytat:
Więc albo mam wybitnie dobry egzemplarz, z którym nic się nie dzieje, albo Ty masz wybitnie zły, choć dalej nie rozumiem problemu..... |
2 Załącznik(ów)
Podeprę się swoim doświadczeniem:
"...Jeździłem tą drogą setki razy, czasem kilka razy dziennie śmigam tam na jezioro. Wybił się stąd młody jelonek. Trafił paszczą w lewy handbar i dźwignię sprzęgła. Dziwnie się zawinął praktycznie mnie nie ruszając. Wyrwał mi kufer centralny wraz z mocowaniem. Zatrzymałem się kilkanaście metrów dalej. Przeżył i po chwili spier...ł samobójca jeden..." Wewnętrzna część klamki sprzęgła ma dwa dwie cienkościenne blaszki (grubości 0.5mm) w przypadku uderzenia np. gałęzi w klamkę (lub jak u mnie młodego jelonka) to handbar oryginalny dociska klamkę do palców obejmujących manetkę. U mnie uderzenie było niewielkie, miałem tylko rozcięte palce. W przypadku mocniejszego uderzenia chińska klamka obetnie palce. Tam są zwykłe noże. |
ok, teraz sytuacja stala sie jasna, dzieki :) w sumie nie zastanawialem sie nigdy nad tym, bo wyszedlem z zalozenia ze przy BB i lamanej klamce zagrozenie scisnieciem palcow jest minimalne, ale obadam temat blizej. dzieki!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:41. |