![]() |
BUTY FORMA ATV - jak dbać?
1 Załącznik(ów)
Vážení motocyklisté!
Jako, że chwilowo sezon nieco zamarł, mam pytanie odnośnie zabezpieczenia butów, czego użyć, czego używacie, bądź czego użyć chcielibyście do ochrony obuwia? Używam kierpców FORMA ATV w kolorze "bronz" zatem jakowego szuwaksu zapodać aby posłużyły jak najdłużej? |
Stara dobra, bezbarwna pasta do butów daje rade. Moje formy adv wyzionęły ducha po prawie 10 latach, a bardzo średnio o nie dbałem.
|
Ja zrobiłem tak. Potraktowałem moje SIDI czarną pastą do butów bo już farba z nich zlazła na czubkach. Następnie jak wyschło i nie paprało łap po dotknięciu, natarłem całe woskiem do impregnacji (takim w kostce ale może być pszczeli). Potem suszarką rozpuściłem wosk i wtarłem w skórę szmatką. Woda spływa jak po kaczce :D.
|
A to nie są Formy Adventure? Pierwsze słyszę o modelu ATV, ale co ja tam wiem ;-)
Dobre pytanie bo ja moich od nowości nie czyściłem/impregnowałem niczym poza obmywaniem ich z błota i kurzu. Więc też ciekaw jestem jak je impregnować. One mają tam jakąś membranę więc nie wiem czy zapastowywanie ich nie zakończy się zapchaniem tej membrany. |
Moje gore oddychało jak było nowe. Teraz i tak nie oddycha a dla mnie ważniejsze coby wody nie wpuszczały.
|
Cytat:
Emek sposób z woskiem super. M |
Na szybko przed jazda WD40 woda spływa i jeszcze się świecą:)
|
Plak chyba lepszy od WD40. Chyba mniej żre gumę.
|
ja też używam czasem trochę WD40, dobrze rozpuszcza brud i syfy z plastikowych elementów (but sidi crossfire2) - staram się nie przesadzać z ilością, bo właśnie zawsze mam dylemat czy nie niszczę tak butów XD
Potem jak ogarnę większy syf, pasta bezbarwna ... i tyle |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:38. |