![]()  | 

Kask  z chin 

Miał ktoś to w ręku?Warto?https://m.aliexpress.com/s/item/3273...lAB=0#autostay 
	 | 

Wg mnie schodzi to z tej samej taśmy produkcyjnej co O'neal sierra. 
	 | 

1.95 KG 
	Daj Pan spokój.  | 

Ja tam jestem początkującym motocyklistą, ale na dzień dobry po przeszperaniu internetu kupiłem najdroższy kask na jaki mnie było stać. 
	Ten wazy 2kg, nie ma europejskich certyfikatów i tylko ABS. Ja bym nie brał. Możesz sobie połamać nogi i ręce, zetrzeć do kosci i przeżyjesz ale jak jebniesz głową ...  | 

emek ,tej klasy ten kask w tej wadze to standard i wcale nie musi być 
	chiński Popatrzyłem na ebay srednio 2.0-2.2 kg kg w markowych kaskach Arai Tour ,który mam - 1.5 Kg - tylko cena razy X i żadna rewelacja . W chińskich kaskach jeżdzi dobre duży procent populacji liczącej miliard ludzi ( co nie znaczy ,że tez bym chciał )  | 

jeździłem w Marushinie...Test widziałem dopiero niedawno przypadkiem 
	 | 

O jakiej klasie kasku piszesz Franz? Enduro z szybą i blendą? Standard to w mojej ocenie 1600-1650 g (Acerbis, O'Neal).  Ja mam Shoei Hornet, który uważam za dość ciężki (1450 g) ale pół kilo więcej to dla mnie dyskwalifikacja. Na temat jakości i bezpieczeństwa nie wypowiadam się ale z założenia mam ograniczone zaufanie do produktów chroniących głowę w takiej cenie. 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:01. |