![]() |
Marocco -Overland , Chris Scott
Wlasnie pojawia sie nowa pozycja wydawnicza ze stajni Chrisa Scotta, autora Sahara Overland oraz The Adventure Motorcycling Handbook. Marocco-overland
Po lekturze wspomnianych, tę pozycję mogę polecić w ciemno. Oczywiscie dla angielsko języcznych. tutaj info: http://www.morocco-overland.com/index.html |
Zamówiłem jakiś miesiąc temu , ale na wyjazd chyba jej jeszcze nie dostanę:mur:
PozdrawiaM |
no nie, wychodzi dopiero w maju.
|
Jest też informacja że może być wcześniej , czego się kurczowo uchwyciłem:)
"reduced price and with free delivery anywhere in May or sooner" PozdrawiaM |
Podos - ty tak bardzo lubisz pisać ... mam nadzieje, że całość przetłumaczysz i zamieścisz na forum ... w odcinkach np. w każdy poniedziałek, środę, piątek i niedzielę tygodnia :D ... wiem, wiem ... było się uczyć języków obcych :(
|
Jechać bez Chrissa do Maroko też przystoi.
Można się podniecać... http://www.neroseicento.pl/maroko/index.html ... dla tych, którym Maroko wydaje się jeszcze och i ach, kiedyś wygóglałem sobie dwóch Francuzów/Anglików?, co to Renault 19-tką objechali wszystkie kultowe pisty Scotta. |
Eeee, a ja sie napalilem, ze w ramach internacjonalizmu Mr.Scott zrobi nam rozpoczecie roku w Maroku i bedzie trzoda, dzida i najebka i Mr.Scott bedzie uciekal na czworakach i krzyczal, zeby mu dali spokoj, bo on juz nie moze pic, jak to sie zdarzylo jednemu Angolowi przy okazji Szant w Krakowie :D
btw. czy w Maroku z chlaniem jest tak jak w "suchych zonach" w sowietach, czy na serio? A ksiazki Chrisa Scotta sa swietne nawet do czytanie ot tak :) samul |
Cytat:
|
Chciałem tylko przekazać, że Maroko to Europa.
Góry Atlasu Wysokiego i Średniego to Macedonia i Albania. Jedyne, czego nie należy lekceważyć to pustynnych odcinków jadąc w pojedynkę. Ale i te przejechało wielu rowerzystów, tysiące motocyklistów. 100% populacji niemieckiej i angielskiej. 200% populacji francuskiej. Kilka z tych M coś tam Pana Chrissa jest na bieżąco okładanych asfaltem. Dlatego "Ci prawdziwi" zapuszczają się bardziej na południe, Mali, Niger... Przygotowując się do naszej wyprawy, spotkaliśmy Anglików w hardcorowej wyprawie na wschód. Na razie ich lider najdalej dotarł do Bydgoszczy. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:43. |