![]() |
GPSies w kulki ze mną leci
2 Załącznik(ów)
Hej Ludzie.
Mam mały problem ze stronką GPSies. Strona nie widzi mojego Garmina, a objawia się to tak; robię traskę- klikam ''Prześlij do Garmin GPS'' i pojawia się taki alert Załącznik 53835 Zatem klikam Ok i pojawia się info że wtyczka jest zainstalowana, bo oczywiście jest... Załącznik 53836 Nie mam pojęcia co z tym dziadostwem zrobić dalej:mur: pomoże Ktoś:bow: ps. urządzenie jest normalnie widoczne w Base Camp i Map Source |
Spróbuj inną przeglądarką. Jak nie pomoże to zostaje ci ręczny eksport gpx-a do pliku i wgranie do gpsies.
|
Poszukaj sterownikow pod winde do twojego gpsa. Etrex ventuere robil takie cyrki bez zainstalowanych sterow. Wtyczka to co innego.
wytapatalkowane - sorry za bledy i brak polskich znakow |
Próbowałem przez Chrom, i nic z tego.
Możecie jakoś krok po kroku napisać jak to zrobić? A może jakieś ustawienia? Możliwe że sobie coś sam naklikałem, bo jakiś czas temu wszystko działało. |
zainstaluj to o co cię prosi strona gpsies
Garmin Comunicator Plugin U mnie to pomogło. Zdrówka |
Zainstaluj poi loadera i usb drivers z http://www8.garmin.com/support/colle...t=010-00596-01
Uruchom ponownie kompa i daj znać. PS.Jak dobrze wypatrzyłem masz astro 220 stąd takie linki. Opcjonalnie skrobnij na PW swój nr tel wieczorem przekręcę i może uda się pomóc (jak powyższe zawiedzie) |
Cytat:
Zbyszek - na to nie ma pewnej reguły. Oprogramowanie do współpracy z Garminem, także mapy i tracki na Garmina, robione są przez różnych producentów, nie zawsze w pełni doinformowanych. Zwłaszcza, jeśli piszą pod system Windows z mnóstwem różnych niekompatybilnych wtyczek, sterowników, przeglądarek itp. Podobnie zachowuje się BaseCamp - nie wszystkie formaty pozornie garminowskie czyta i widzi. Czasem wystarczy obróbka innym pogramem (np. GPXEditor), żeby mapa lub ślad stały się nieczytelne. Najprościej będzie (jak już to wyżej padło) ściągnąć plik GPX ręcznie i tak samo wgrać go na urządzenie. Tu przynajmniej jest prawie pewne, że track na urządzeniu będzie widoczny. Z mapami nie jest to już takie pewne.... |
Odinstalowałem wtyczkę, zainstalowałem i,,, dalej wielki wój.
To co proponował Wilq.bb zaisalowałem... i tez nic się nie zmieniło, więc wywaliłem wszystkie programy co tam miałem do Srarmina, efekt żaden. Nie robi i koniec. Alert -zainstaluj wtyczkę, no a wtyczka jest,:mur: Może Ktoś znajdzie chwilkę wieczorem i napisze mi step-by-step jak to ręcznie zrobić. Niestety słabo ogarnięty w tej kwestii jestem, a tu zdaje się doktorat potrzebny??:D Nie ma pospiechu, nie musi być natychmiast, dzisiaj. Mam teraz sporo czasu :o:spac: |
a to nie jest związane z tym? jak wpisuję adres gpsies.com to wyświetla mi się to:
March 11 2015, 9:00 pm (MEZ): we are just optimizing the database and we will finish soon (1-2 hours). Please stay tuned... |
Cytat:
wszystkim) od wersji Windowsa i sprzętu, innych programów zainstalowanych w systemie, i jeszcze setek innych ustawień. Zamiast upierać się na konkretny software, spróbuj metody (naj)prostszej i potraktuj wgrywanie tracków na GPS jak zwykłe kopiowanie plików z katalogu do katalogu. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |