![]() |
brak iskry (na dwóch garach(:
Cześć
Posiadam Transalp'a z XL650V z 2000r. Silniki są podobne i dlatego piszę na tym forum może mi ktoś pomoże. |
naciśnij przycisk startera/rozrusznika.... powinna się pojawić :D
... a tak na powaznie... musisz zbadac cala instalacje... miernik w łape i działaj... :hello: |
brak iskry na dwóch graach
Sorry ale więcej napisałem w poprzednim wątku a zamieszczono tylko jedno zdanie.
W srodę zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów i wszystko było ok. Dzisiaj nie chce odpalić. Kręci rozrusznikiem, paliwo jest a iskry brak. Bezpieczniki ok. Co dalej sprawdzać? Za jakikolwiek sugestie z góry dziękuję Pozdrawiam tele |
Może ten pstryczek on/off (killswitch) na kierownicy ?
pozdr newrom |
pstryczek... rozbierz, przeczyść... zbadaj kable przy module... wtyczka może luźna... sporo opcji, trzeba instalacje przejrzeć...
|
Cytat:
Dziwi mnie fakt, że po 3 dniach nagle nie chce odpalić. Nie dawno byłem na Mazurach. Jakby mi taki numer wycieła 500 km od domu :mur::mur::mur: |
Cytat:
Nic nie grzebales w motocyklu jak bylo dobrze i pozniej przestalo ? Jak cos to telefon do mnie jest na afrimapie. |
A iskrę sprawdzałeś tylko na świecach czy też na samym kablu ?
|
ja bym obstawial modul
|
Cześć
Sprawa się częściowo wyjaśniła. Dziwna rzecz bo w sumie usterki nie znalazłem a iskra "wróciła". Zdjąłem zbiornik paliwa, filtr i zacząłem grzebać w kablach, po kolei odłączałem, sprawdzałem, czyściłem i smarowałem styki (smarem miedzianym) cewek, generatora impulsów i moduł. Na końcu załamany (wyglądało na to, że jednak moduł poszedł = kolejny wydatek !!!) sprawdzam jeszcze czy jakimś cudem jest iskra i ... motor odpalił. Ucieszyłem się, że działa ale w sumie nic nie zrobiłem. Mam nadzieję, że to był jej pierwszy i ostatni raz. Dzięki Koledzy za pomoc Pozdrawiam tele |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:09. |