![]() |
Praca silnika - chodzi jak pijana..
witam,
kupiłem kilka miesiecy temu - chodziła jak metronom. cykcykcyk - równiótko - po ostatnim wypadzie offowym (blota po kolana) postawiłem na kilka dni w garażu - dziś odpalam - i ciężko mi to szło, jak juz odpaliła to jak z czkawką: https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink i pytanie - czy tak z dnia na dzień mogły się gaźniki rozregulować? na 2 tys obrotów też nierówno - dodam tylko, że podobno w zeszłym roku miała reg gaźników zrobioną - ale jak poznaniacy ją w łapy dostali to mi co rusz obroty zmieniali.. pomysła ma ktoś jakiegoś? plizzz |
A wkręca się i jeżdzi normalnie?
Nie ma za wysokich obrotów? Może ssanie podwieszone. Ja bym obstawił gażniki. |
wkręca się cacy - ale odpalanie - trzeba trochę pokręcić
|
Czyść gaziory. Warto też kuknąć zawory, ponieważ jak ostro dawałeś mógł się na którymś z nich skasować luz, co skutkuje również nierówną pracą i kiepski odpalaniem. Przerabiałem temat w Super Tenerze i się okazało, że zawór nie ma luzu.
|
Filtr powietrza sprawdzałeś?
|
sprawdziłem - ostatnio jeździłem bez błotnika, i po tych kałuzach i błotach myślałem, ze zasyfiłem filtr - ale nie - jest w normie, choc nie zmienia to faktu, że własnie po tym offie się tak rozregulowała.
ehh |
Tak na szybko to bym, skoro filtr, zajrzał do świec... może się szczeliny zmieniły, może się delikatnie odkręciła któraś... może jakaś wilgoć się dostała jakimś cudem...
|
filtr jest mokry - jak przejechałem paluchem po żeberkach - to kilka z nich sie rozerwało
- zalałem v-powera no i niby lepiej troszku filtra zmienię i zobaczymy:) |
To nieżle musiał napić się wody, że nawet na wolnych obrotach świruje. Odpal go bez fitra wcześniej czyszcząc airboxa.
|
błoto jest wszedzie: na lagach miedzy półkami, pod czacha.. wszedzie!!
tak to jest, jak sie jeździ bez błotnika przez kilkaset kałuz po kolana 50k/h - w deszczu na dodatek.. oby to było to.. dzięx Panowie:) ed: a Zbąszyń to rzut beretem od Poznania, więc zapraszam na forum TA na jakies weekendowe, offowe latanko:) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:20. |