![]() |
Problem z linką gazu
Witam mam problem z linką gazu w rd03 po dodaniu gazu na full gaz się blokuje , nie wraca z powrotem tak jakby linka się postrzępiła i nie odbijała ,
jak sie da gazu na maxa to trzeba pomóc mu wrócić co mam robić. kupić drugą linkę?czy rozebrac i zobaczyc bo nie rozbierałem i nie wiem która poszła otwierająca czy zamykająca pomóżcie prosze:confused::mur::bow: |
Rozkręć rolgaz i zobacz która się zacina. Jak będą obie chodzić luźno, to starannie skręć do kupy. Powtarzaj do skutku ;)
|
Przy okazji jak będziesz miał rozkręcony rolgaz nasmaruj linki czymś coby były nasmarowane.
|
Wymień obie bo jak jedna poleciała to tylko patrzeć jak druga klęknie.
|
PROBLEM?! Utkwiłeś na trasie? To jest sprawa życia i śmierci? Potrzeba Ci natychmiastowej pomoc?
A może by tak temat odpowiadał bardziej zawartości postu? |
pomogło nasmarowałem i obeszło się bez wymieniania linek poniewaz sie zagiela i nie wracala z powrotem nasmarowalem i chodzi jak nowa
:at: |
nalezało by tu jeszcze zaznaczyć ze w wafrykch czesto zdaza sie złe złozenie rolgazu a dokłądniej plastikowej prowadnicy linek wewnątrz. Afrykański rolgaz jest dośc delikatny i wiele osób już potwierdziło ze nienalezy smarować powiezchni styki rolgazu z kierownica. Opory jakie stawia smar na takiej powierzchni potrafią skutecznie spowolnic odbijanie rolgazu. Najlepiej smarowac tylko linki i prowadnice a kiere i rolgaz wytrzec do sucha...
|
A ja dodam od siebie, że może to być ocierająca guma manetki o koniec kierownicy... Dwa miesiące się nad tym głowiłem ( i nie tylko ja), wymieniłem obie linki, rolgaz i ślizg :) Okazało się, że na darmo.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:08. |