![]() |
Obowiazek wozenia alkotestow-Francja
Gdyby to byl pierwszy kwietnia....
Wlasnie czytam o tym co wyzej. Od 1 lipca kazdy kierujacy pojazdem powyzej 50 ccm jest zobowiazany do posiadania (wozenia) jednorazowego alkomatu. Po 4 miesiacach proby-od 1 listopada kierowcy ktorzy nie posiadaja tego alkomatu-beda karani (ok 11 euro). O odblaskowych naklejkach na kaskach w tym kraju-juz slyszalem,ale taki numer :mur: |
koszt zakupu alkomatu jest nie wspułmniernie niski do kosztow jakie poniesiesz w razie jazdy po
|
Cytat:
|
A co to ma do rzeczy? Może on nie jeździ 'po'?
To po prostu przerzucenie kosztów na obywateli i/lub napędzanie kasy producentom alkomatów. |
taki jednorazowy alkotest można kupić na CPNie za 5zł - więcej kosztuje dwaKC ;]
|
5zł x (strzelam) 5mln pojazdów?
|
Cytat:
|
W kłodzku mógł każdy potrzebujący dmuchać w mój,
Wierz lub nie nie każdy mógł jechać mimo że czuł sie dobrze, być może wiedząc że jeszcze nie możesz jechać nie pojedziesz. |
Czy to usprawiedliwia którąś z przyczyn, które podałem? I sam fakt tworzenia bardziej policyjnego państwa?
|
Dokladnie.
Niedlugo bedziemy musieli wozic ze soba rowniez testow na narkotyki? Przypomina mi się stary dowcip o bacy, który został skazany na rok więzienia za bimbrownictwo. Baca pyta: - a czymu? Przeca zacieru i bimbru nie znaleźli. Na co sąd: - ale aparaturę znaleźli. Baca na to: - to wysoki sundzie jeszcze rocek za gwałt. Na co sąd : - a czymu? - a bo aparaturę do gwałcynio tyz mom. To tak w "nawiasie". |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54. |