![]() |
Ksztuszenie z gaziorów
Pany, było to w paru wątkach, ale nie mogę namierzyć.
Co jakiś czas gdzieś natrafiałem, na posty po prychaniu w gaziorach, czasem aż do zgaszenia silnik :Sarcastic: Co to było w końcu.. :D |
Zima Panie, zima ;)
|
Koniec paliwa :)
|
Zbyt uboga mieszanka, zły luz zaworowy, luz na ośce przepustnicy (lewe powietrze) ?
|
Na to pytanie dokładnie chyba nikt nie odpowie:D
Jak już to podstawowe rzeczy do sprawdzenia..:) U mnie było najpierw brak luzów zaworowych, potem składy i synchro. Teraz jest niby git. |
Spierdoli...o:umowa: się bo jak ostatnio robiłeś serwice u Szynszyla to się nie pochwaliłeś że miałeś flaszkę, którą nawet nie miałeś się z kim podzielić:D:D
|
Rambulcu,czasem zawory/gniazda są wypalone i mieszanka wraca do gaźników.
|
U mnie na wolnych się ksztusił i czasami gasł. Brud w dyszy wolnych obrotów.
|
Też mam coś takiego i się zastanawiam która to opcja.
U mnie pska jak jadę i trzymam równo obroty. Poprawiałem gumy na gaźnikach (cholerne te gumy mimo że nowe), synchro i mieszanka była ustawiana niedawno. Nawet mnie nie straszcie wypalonym gniazdem. Jeszcze luz pasuje sprawdzić zaworowy. |
Walczyłem z tym problemem 2 lata,wymieniając wszystko co możliwe, od gum po dysze, na końcu wymieniłem gażniki i przestało.Stwierdziłem luzy na przepustnicy gażnika, w który kichało. Ciężkie to zregenerować. W który gażnik Ci kicha?? Obstawiam , że tylni, bo jak przedni to mam taki gażnik i mozemy się dogadać. Ten mi akurat nie kichał.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50. |