![]() |
Obrotościomierz ma świra
Dzisiaj kupiłem Afryczke :)
Ale ma walnięty prędkościomierz, czy może mi ktoś powiedzieć, gdzie szukać przyczyny. Afryczka to RD03 z silnikime 750 (2003 rok), mam zapasowy oryginalny obrotościomierz, ale wg poprzedniego właściciela to samo się dzieje. Jakieś pomysły? ps. w końcu i ja zaczne mieć pytania techniczne :D |
To w końcu walnięty jest obrotomierz czy prędkościomierz ?
Jeśli obrotomierz to do tej pory słyszałem tylko o jednej przyczynie - moduł zapłonowy ... |
Obrotościomierz
Moduł?!?@ |
zegary z rd03 nie grają z modułem z rd07a
|
no to juz lepiej brzmi - czyli zegarek musze z RD07A miec - uff...
|
A może R2D2 by coś na to poradził żeby nie zmieniać zegarów ?
|
W zamianie obrotomierza z 07A na 07 podobno wystarczy coś zmienić w elektronice obrotomierza i jest ok, dzisiaj spytam się Mroqa, który wie o tym więcej i ma namiary do fachury, który takie rzeczy we wrocku robi.
|
teraz mam jakis smieczny wsadzony, w kuferku mam oryginał z RD03 ktory ponoc dziala tak samo zle - znaczy szaleje jakbym mial za chwile predkosc dzwieku osiagnac.
Moze ma ktos od rd07a obrotosciomierz pozyczyc, jesli bedzie dzialal to juz bede szukal sobie aby wymienic go na poprawnie dzialający |
ja mam podobne problemy, ale dla odmiany z prędkościomierzem w RD04. czasem jak jadę skacze i macha się w każdą ze stron nie utrzymując jednego wskazania, mimo stałej prędkości, czasem dla odmiany jest stabilny, ale oszukuje we wskazaniu... linka??
|
raczej nie, moduł jest z RD07A a obrotomierz jest z RD03, tam inne moduły są i się niedogaduje
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:16. |