![]() |
kosz spręgła z trampka do afry??
Pytanko za 100 punktów?? tak jak w temacie czy kosz sam kosz sprzęgłowy z trampka pasuje do afryki?
Dzięki za pomoc :) Jeżeli gdzieś było to sory wyszukiwarka nie znalazła. |
Cytat:
http://zsf-motorrad.de/en/Spares/XRV650J-G |
Do Afryki 07 pauje tylko kosz Afryki 07
|
Do 07, pasuje również z 04 i 7a, Także wybór średni.
Jak kupujecie używkę to najlepiej z kompletną zębatką która jest na wale. Pozdrawiam |
Szparag, a jak tam mój kosz, bo mój po regeneracji u Dandiego dalej się tłucze :)
|
Mam mały problem z odpowiednimi materiałami, ale temat ciągle gryzę i się nie poddam :). Odjebanie lipy na 5 tysięcy to nie problem, ale poprawienie japońców to już wyzwanie :).
A tak w ogóle to nie twój, a obiecany na testy :), Nie pisz tak bo ludzie pomyślą, że zabrałem ci twój i teraz musisz jeździć jakimś BMW. A tak poważnie to postaram się wyrobić max do zamknięcia na mazurach i chyba bym go przywiózł na spotkanie. Pozdrawiam |
Oddaj mój kosz !!!!!!!!! :D
Czekam cierpliwie :) :Thumbs_Up: |
Nie wiem czy jest to ogólnie znane, lecz ostatnio udowodniłem, że sprzęgło z TA 650 (2001r) pasuje do Africy rd03 (1990). Dodatkowo, bo nie byłem pewny czy moduły zębów są takie same, zmieniłem i koło zębate na wale korbowym (współpracujące z koszem sprzęgłowym) a także parę innych drobiazgów (zauważyłem że łańcuszek napędu pompy oleju mam dość rozciągnięty wraz z obydwoma kołami zębatymi).
Ze względu na różnicę (kosz sprzęgłowy w africe jest większy w stosunku do trampkowego, lecz koło zębate na wale jest mniejsze o jeden ząb lub dwa - już nie pamiętam) zmieniły się trochę przełożenia na tzw. szybsze, co mi odpowiada ponieważ jeżdżę na zestawie napędowym 16z/47z. Trochę odświeżam, ale myślę, że niektórym może sie przydać to info. Trochę tak jak puzle, i dobrze ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Mam dosyć ciekawy patent na super ciche sprzęgło (rewolucja w materiałach), ale już mi się nie chce. Może jeszcze złapię trochę motywacji? Kto wie? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:43. |