![]() |
Mapy Polski do Igo
Z tego co się orientuje w IGO występują mapy Polski 3 producentów: TeleAtlas, Emapa, Navteq.
Czy mógłby ktoś mający z nimi styczność powiedzieć, która z nich jest optymalna na użytek samochodowo/motocyklowy? Zwłaszcza interesują mnie boczne dróżki. Dzięki:) |
Na boczne drogi to Emapa
|
A to się nawet dobrze składa :) Dzięki za informację.
|
Cytat:
|
Cytat:
Z drogami "under construction" jest tak, że aby u finalnego klienta w nawigacji została "uruchomiona" w terminie zgodnym z rzeczywistym, musi być dodana w mapie bazowej jakieś pół roku wcześniej, zatem jeśli w robotach drogowych zdarzy się obsuwa, wówczas może dojść do takich sytuacji, że prowadzi po niedokończonych drogach. Pozdrawiam |
Ja też wole teleatlasa ale do auta. Na siutry czo to polskie czy ukrainskie lepsza zawsza była Emapa.
|
Cytat:
|
Wrzuć jakieś foto tej czarnej dupy z Automapy, porównamy jpg z konkurencją (Igo Garmin) bedziem mądrzejsi
|
Cytat:
|
SPoko spoko, wrzuć foty, se porównamy co i jak się prezentuje w krzokach :Thumbs_Up:
Sam jestem ciekawe, bo każda firma ma swoje dobre strony |
ciekawe wyzwanie
|
Dziś miałem okazję przetestować Emapę (IGO Primo) na trasię Gdańsk-Brzozów (720km)
Samochód, bocznymi asfaltami: W małych miasteczkach z uporem maniaka kierowała mnie przez zakazy. Raz widziała drogę między blokami po chodniku. Za Tarnobrzegiem wymyśliła, żeby przejechać po jeziorze. Reasumując - mapa dla rozglądających się, nie tylko słuchających tępo miłej Pani z głośniczka ;) Mapa widzi za to dużo bocznych gruntowych i leśnych dróg. W poprzednim GPS'ie miałem Teleatlasa i nigdy mnie nie skierował pod prąd czy w rzekę. To tyle jeśli chodzi o asfalty :) |
Cytat:
|
ja jezdziłem po lasach koło białowieży rejon topiło, korzystając z mapy igo pokazywała takie drogi lesne że trza mieć maczetę żeby przejechać
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31. |