![]() |
2-3 kwietnia Góry Sowie i nie tylko
Coś dla potrafiących szybko się decydować. Zbieramy ekipę. Start sobota rano ze Stajni ( kawa na dzień dobry http://1.1.1.5/bmi/forum.transalpclu...es/01smile.gif ).
W planach : Zamek Grodziec, Szklarska, Kowary, Oraz dojazd w Góry Sowie. Wieczorem browar i spanko. Niedziela Góry Sowie, Sztolnie, może Srebrna góra. Podstawowa zasada Bez Napinki !!. Poziom jazdy, amatorski, bez hard itp. Spanie w pensjonacie, koszt noclegu około 30 zł z pościelą i łazienką od osoby - jutro dokładnie potwierdzę. |
Ale bym sie wybral,gdybym byl na miejscu :drif:
|
1. Szparag
2. Blizniak79 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. |
Cytat:
Mi już się mordka cieszy :) |
A siedze 800 kaemow od was :dizzy:
|
Oj tam oj tam to tylko 7 godzin :)
|
1. Szparag
2. Blizniak79 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ |
Cytat:
|
po huj ci amor do prawie nowej afryki?????
|
Myku, w czwartek lecę z NL, więc będę koło Ciebie śmigał :D zabierasz się??
|
Cytat:
|
wiem o czym piszesz ale 200 euro to chyba mało czy jestem w błedzie? Dlatego sadziłem ze chcesz do swojej oryginalny kupic z jebaja.(tylko po co):-)
|
Nie no, calosc jest drozsza,ale ziarnko do ziarnka.szkoda bo moze to byc fajny weekend,a ja spedze go w pracy :(
|
A to nie do działu serwisowego ??, Albo kupię sprzedam ??.
|
Mam do stajni 200km. z haczykiem (nie chce autostradą) w związku z tym nieśmiało zapytywuję. Można godzinę startu przesunąć na godz. 10,30 - 11?. Moje handbary diabli wzieli i jak wyjadę po 6,00 to mi łapki odpadną.:cold:
Oczywiście jest to luźne zapytanie które nie wpływa na mą obecność. ps Może przyjadą z kk dwie maszynki. |
Nie pękaj ma być 20 stopni. Oczywiście jak co to zaczekamy, ale staraj się sprężyć :).
Za to będziesz miał bliżej do powrotu :) |
:Thumbs_Up::at::cold::zdrufko::Thumbs_Up:
|
na 98% jutro potwierdzę.
. |
Przerzucam listę żeby się nie rozlazła
1. Szparag 2. Blizniak79 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ |
1. Szparag
2. Blizniak79 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ 6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100% |
1. Szparag
2. Bliźniak 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ 6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100% Tak tylko z okazji lekkiej modyfikacji nicka :) |
:cool::D
|
1. Szparag
2. Bliźniak 3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ 6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100% 7. Maskot - 2 dni (na 98% ponieważ muszę przemęczyć grypę ale już blisko) to o której grupa z Wrocławia spotyka się w sobotę pod Halą? pzdr |
Namiary na stajnie :
Stajnia Motocyklowa Małuszów 17 59-424 Męcinka woj. dolnośląskie przy drodze nr 3 pomiędzy Jaworem a Legnicą GPS: N 51 06.946 E 016 10.453 Tel. kom: 512 09 88 89 Ośrodek Wypoczynkowy Rzeczka http://www.rzeczka.eu/kontakt.htm Koszt noclegu ze śniadaniem 40 zł - można bez śniadania, ale po co ?? różnica 5 zł :) Musimy do jutra wieczorem potwierdzić ilość osób. Więc tak, dwie listy. Proszę się szybko wpisywać :) Z noclegiem : 1. Szparag. 2. Bliźniak. 3. Cunciu - napisz, czy z plecakiem ?? 4. badiss 5. Dzymy - potwierdź 6.Maskot - w Biedronce jest mega zajebisty Miód Pitny, wygonisz nim tą france grypę :) Bez noclegu : 1. jkb^^ |
pogoda na sobotę :
http://pogoda.wp.pl/day,sobota,wid,DLS,woj.html |
Moja propozycja jest taka,jeśli mamy jechać do Stajni to olać Hale i wylecieć z Mc donald-BP około 08:30-09:00 żeby się na Szparagową kawę załapać.
|
a którędy planujecie jechać od Szparaga w kierunku Gór Sowich bo nie wiem gdzie i kiedy mam się podłączyć, jakby co to podjadę również do Stajni Szparaga tylko czy jest sens się cofać?
|
Nie cofasz się, bo stąd lecimy na pogórze kaczawskie, jelenią, kowary i dopiero dołem na sowie :)
Postaram się wsadzić wieczorem wstępny zarys traski, oczywiście do modyfikacji :0 |
Cytat:
|
Z wrocka do mnie jedzie się 45 minut :)
|
Szparag opisz dokładniej trasę na sobotę. Mam do dyspozycji tylko 1 dzień i chętnie bym dołączył.
|
jkb^^ Ty to od razu do Stajni leć .
A ekipie z Wro ty chyba najlepiej jednak na MCDonalds przy wylocie na autobana się spotkać. |
1. Szparag
2. Bliźniak 3. Cynciu - 2 dni, z plecaczkiem (dwie osoby potwierdzam) 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ 6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100% 7. Maskot - 2 dni (na 98% ponieważ muszę przemęczyć grypę ale już blisko) |
oj jak ja bym miał bliżej i czasu więcej idąc za waszą myślą muszę taki szybki wypad u siebie w bieszczadach zrobić a może kto chętny
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jak mamy być u Szparaga o 10 to na 9 pod McD będzie git :Thumbs_Up: Pasuje? |
Co do trasy, moja propozycja jest następująca.
Startujemy ze stajni przed 11, czyli po kawie. Olewamy zamek Grodziec, zostawiamy go na raz następny. Lecimy poprzez Góry Kaczawskie ( Stanisławów, Muchów,Świerzawa, Czernica) nad zalew Pilchowice. Dalej przez Starą Kamienice do Szklarskiej na podrabianego oscypka. Dalej przez góry, na Karpacz Kowary ( możemy zwiedzić sztolnie jak kto chętny ). Następnie lecimy na Lubawkę, Mieroszów, Głuszycę, Jugowice, do pensjonatu. Taki jest mniej więcej plan na sobotę Oczywiście, życie go skoryguje :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
1. Szparag
2. Bliźniak 3. Cynciu - 2 dni, z plecaczkiem (dwie osoby potwierdzam) 4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac. 5. jkb^^ 6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100% 7. Maskot - 2 dni (na 98% ponieważ muszę przemęczyć grypę ale już blisko) 8. Oskar - tylko sobota |
Panowie klepiemy w liście z podziałem:
Więc tak, dwie listy. Proszę się szybko wpisywać Z noclegiem : 1. Szparag. 2. Bliźniak. 3. Cunciu - z plecakiem 4. badiss 5. Dzymy - potwierdź 6.Maskot - Goń tą grypę i potwierdź Bez noclegu : 1. jkb^^ 2. Oskar |
Wklepałem trasę w MapSourcea i wyszło mi na sobotę jakieś 268 km, biorąc pod uwagę to, że jedziemy prawie samymi białymi drogami, oraz jakieś foto, zwiedzanko, obiadek, powinno zapełnić cały dzień, no i trzeba pozostawić siły na wieczór. :kumbaya: :zdrufko:
O niedzieli zdecydujemy, wieczorem, pogadamy z Jackiem właścicielem może coś doradzi gdzie warto jechać, a jak nie to standard, sztolnie zapora i srebrna góra :) Oskar, a nie lepiej zostać do niedzieli i czmychnąć z samego rana niż po nocy jeździć ?? |
Ja będę około 22:00w Rzeczce na piwko i na noc w pensjonacie w niedzielę dzidowanie.Niestety w sobotę muszę być w pracy ( WYPŁATA BĘDZIE:D) więc sami rozumiecie.ALE ZA TO NIEDZIELA ALE ZA TO NIEDZIELA.....
|
Z noclegiem :
1. Szparag. 2. Bliźniak. 3. Cunciu - z plecakiem 4. badiss 5. Dzymy - nocleg plus niedziela 6.Maskot - Goń tą grypę i potwierdź Bez noclegu : 1. jkb^^ 2. Oskar |
Z noclegiem :
1. Szparag. 2. Bliźniak. 3. Cunciu - z plecakiem 4. badiss 5. Dzymy - nocleg plus niedziela 6. Maskot Bez noclegu : 1. jkb^^ 2. Oskar Potwierdzam, no bo do soboty to już musi być git :) Nie odpuszczę takiego wyjazdu :P |
Tak sobie pomyślałem, że jeśli dojedziemy, o jakiejś normalnej porze do ośrodka, to co by się nie nudzić za bardzo i nie tracić czasu tylko na piwo :). Mogę walnąć jakieś małe warsztaty z zagadnień mechaniki. Dajcie tylko jakiś temat/propozycję i możemy coś powalczyć .
Proponuję kwestię na czasie, czyli przygotowanie, motocykla, co sprawdzić, jak sprawdzić, co zrobić, ewentualnie co zlecić . Co wy na to ? |
Świetna inicjatywa :)
Ja proponuje rozprawkę: Co tu tak szumi/stuka? I dlaczego tak ma być. Czyli organoleptyczna diagnostyka i interpretacja wszelkiej maści odgłosów, wibracji i wyziewów z motocykla. |
Jak będą warsztaty to zostaję na noc:)
Jeszcze tylko w piątek zrobię badania techniczne i szykuję się do wyjazdu. |
A już myślałem że na nartach pozjeżdżamy:D pomysł mi się podoba,pewnie dojadę na koniec warsztatów no ale trudno ;)
|
hej,
osobiście pomysł warsztatów uważam za genialny ponieważ jestem laikiem w tych sprawach i do mechaniki mam raczej dwie lewe ręce. Jako, że chyba nie będę jedynym amatorem to tak jak napisałeś dobrymi tematami przewodnimi będą takie podstawowe sprawy jak przygotowanie moto do podróży, najczęstsze usterki które można samemu naprawić, stałe czynności związane z utrzymaniem moto w dobrej kondycji, kiedy dane elementy należy wymienić, no i ogólne ABC Afryki :) teraz to już na 100% nie odpuszczę tego wyjazdu :) |
Czy szanowna ekipa dałaby radę z nieco początkującą motocyklistką? Jeżdżącą (o zgrozo) na beemce ;)
Bo rozumiem, że żadne kopne piachy itp nie są przewidziane, tylko asfalty? Do Szparaga mam aż 130 km... grzech nie skorzystać przy takiej pogodzie. Ostatni weekend jeździłam w śniegu :mur: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:30. |