![]() |
XT1200Z Super Ténéré WORLDCROSSER
Czy ktos widzial/slyszal o takim cus?
http://www.yamaha-motor.de/community...rldcrosser.jsp Wyglada apetycznie, ciekawe czy sie tez tak prowadzi. Naped kardana, szprychy, dodatkowy zbiornik, öhlinsy... |
Cytując Motocykl:
Cytat:
|
Przede wszystkim jest to jedna sztuka wystawowa, bez planów wdrożenia do produkcji.
|
Ja bym sie nie chciał tym wyjebać na kamieniach w Tadżykistanie czy Islandi :Thumbs_Down:
|
Cytat:
|
Widzialem np plastiki czy bak w lc4 adv po wielu glebach i paciakach. Porysowane ale ciągle w jednym kawałaku bez potrzeby interwencji czy naprawy
|
Cytat:
|
No twój też niczego sobie :D:D:D :Thumbs_Up: klasa !
|
Kupiłbym sobie takiego wcześniej chorowałem na 1200 ale cena mnie odrzuciła 660 podobno z pasażerem nie daje rady więc i ten tani nie będzie a wierzyć mi się jakoś nie chce by dorównywał GS 1200 Adventure
|
No w testach piszą że GSA lepszy jednak, ale to głównie niemieckie testy ;)
|
Ja mam ta Jamahe jako tapete juz od kilku miesiecy na kompie.Jak dla mnie jest to max.Nie potrzebuje wiecej:Thumbs_Up:
|
To może Multistradę?;)
|
Cytat:
|
gadaj co chcesz,ja ja pragne:cool:
|
Zajebista Yamaha:) Ma wszystko co powinien mieć taki kloc...Większa osłona pod silnik i można atakować szutry:)
|
Majo z szacuneczkiem,ale na szutry zostalbym przy czelendzerze.tego kloca chcialbym na asfalt i dokladnie w takiej postaci;)
|
Nareszcie Japonczycy stworzyli nowa maszyne mogaca konkurowac z BWM GS...
CENĄ! :haha2: :haha2: :haha2: |
Czyli co...technicznie sa gorsi:confused:Ciekawe,ciekawe...
|
To fajne moto. Szybkie przeloty i jakieś lekkie szutry to pewnie jego specjalność....
|
Myku dla mnie kupowanie takiego motocykla tylko na szosę to jakieś fanaberie....bo po co ?? Chyba tylko do Lansu blansu:) Dla mnie kompletne moto z fajnym zawiasem, heblami o wyglądzie rasowego klasycznego enduro:) Sprawą oczywistą jest, że to kawał kloca i nie został stworzony do zapierdalania głębokich błotach, bo do tego służą inne sprzęty. Na szuterki i dalsze wycieczki bardzo ciekawa propozycja:) Zdecydowanie bardziej na szutry niż delikatny Gs...który również mi się podoba jako alternatywa do jazdy po asfalcie:)
|
Zgadzam sie,ale jak pomysle o jego cenie i szutrach,to wole byc lansiarzem:p.
|
Nie ukrywajmy. Cena nowego to jakiś kosmos dla przeciętnego zjadacza chleba czasem z masłem :D
|
Dorzuc jeszcze pare tysi bo przeciez mowimy tu nie o seryjnym modelu:vis:
|
A jakie pikne gmole do st1200 wyszly, jak dla mnie fajne moto -ale wiadomo ze nie do extremow
http://i192.photobucket.com/albums/z...0/PICT0046.jpg |
Na rynku w tym segmencie ostatnio Triumph Tiger 800 namieszał i w tym momencie oferuje najlepszy stosunek ceny do jakości i możliwości i bije wszystkich. I w tym momencie ta Tenera już nie jest tak atrakcyjna jak była przed pojawieniem się nowego Tigera.
|
Nie zaprzecze,ze nowy Triu jest bardzo ciekawa oferta,ale wydaje mi sie jednak,ze 12ST to juz troche inny motocykl.Zreszta tu nie o 12ST tylko o jej wystawowej wersji.O wersji rynkowej jest juz watek i temat jest juz chyba calkowicie wyczerpany i kilkukrotnie powtorzony.Tak mi sie przynajmniej wydaje...
|
IMO XTZ 1200 i Tiger to jednak inne segmenty rynku. Z grubsza można je wydzielić po ilości cali z przodu.
|
|
chyba wyciali to stond ...
|
No taka ST 1200 to mi się podoba... wystarczyło zmienić zawiasy i koła.. :Thumbs_Up:
|
Seryjne w ST1200 mają full regulacje :Thumbs_Up: jak postawisz obok siebie 1200 i 660 to tą różnice w cenie nawet widać :dizzy:
|
Cytat:
|
Woł jak woł ale w porównianiu do viadra czy gs to fajna propozycja :)
|
Ten facio na tym egzemplarzu ST zajął 34 miejsce w Rajdzie Faraonów w tym roku...całkiem nie źle, jak na takiego klocka, zważywszy, że taki Jacek Czachor na Kacie 450 przyjechał na 25 pozycji a do mety dojechało 54 pojazdy (motocykle i quady)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobry kierownik to i armaturą pomarańczę objedzie.
|
Dzieju, mocne słowa :at::at::at::at:
|
Cytat:
|
To była przenośnia a wy już zwiększonym ciśnieniem reagujecie :dizzy:
Czyżby posiadacze pomarańczy nie dopuszczali możliwości że ktoś by ich objechał :haha2: Ale tłumacząc co by jaśniej było to chodziło o to że dobry jeździec na gorszym sprzęcie może pojechać lepiej niż kiepski na lepszym motocyklu. To nie sztuka dosiadać super motocykla i się chwalić jako to on dobry, sztuka mieć przeciętny a dobrze jeździć :) |
dzieju, spoko wiadomo że to dla zaczepki pisałeś... ja jedynie chciałem odpowiedzieć na tę zaczepkę... :D
|
Co za aluzje do mojej pomarańczowej wsk.
|
A jednak!!!!! World Crosser ST1200 bedzie w sprzedazy w roku 2012. Pare bajerow carbonowych, jakies alu oslonki i wydech akarpa ma miec............
Tu go na targach w uk spotkalem, nie pozwolili sie przymierzyc............ http://i192.photobucket.com/albums/z...0/PICT0044.jpg |
No to zaczynam sprzedawac KaTa :o
|
Cytat:
ee nie wiem czy warto.. :) jeździłem ST, testowaliśmy ją na poligonie, motocykl naprawdę fajny, ale nie powala, Kat mocniejszy, zwinniejszy, i bardziej ekscytujący. ST fajna na wyjazdy asfaltowe/ szuterki i dla dwojga :) |
W końcu Myku będzie mógł zabrać swoją pusie na podlasie ;)
|
Ooooo...! :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:09. |