Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Dla tych co chcą sami... (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7421)

Pastor 15.09.2010 08:52

Dla tych co chcą sami...

Od jakiegoś czasu próbujemy mozolnie z kumplami urodzić se własnego sajta, no i ramach tego rodzenia takie napisanie zrobiłem na temat gmolotwórstwa i stelażystyki rękodzielniczej.
Może sie komuś przyda. Fachowców poproszę o koństruktywną krytykę, a resztę o aplauz :)

Życiowe porady gmolarza - stelazysty

Zdrowia!
:hello:

Marco Polo 15.09.2010 09:16

:brawo::brawo::brawo::)

motormaniak 15.09.2010 09:27

WSPANIAŁE!! Parę rzeczy wiedziałem, ale uniknę wielu błędów. Fajnie opisany temat końcówek -na przykład jak zrobić rybkę..

7Greg 15.09.2010 09:39

Chciałem skontaktować się z autorem, ale kontakt, ze strony głównej mnie rozwalił :)

chomik 15.09.2010 09:53

Pastor zajebista strona, fajny pomysł :) rejestracja też na wypasie :)

Lupus 15.09.2010 11:13

Możesz nas jeszcze przeprosić za to że trza do roboty, za głupiego szefa i sfarliwą babę. Reszta ok. W sprawie końcówek zgłoszę się osobiście z butlą ...gazową.

puntek 15.09.2010 11:16

Cytat:

Napisał Pastor (Post 132538)
Od jakiegoś czasu próbujemy mozolnie z kumplami urodzić se własnego sajta, no i ramach tego rodzenia takie napisanie zrobiłem na temat gmolotwórstwa i stelażystyki rękodzielniczej.
Może sie komuś przyda. Fachowców poproszę o koństruktywną krytykę, a resztę o aplauz :)

Życiowe porady gmolarza - stelazysty

Zdrowia!

świetne już widzę jakie będzie zdziwienie dla niektórych co se kupili lub już mają fajoskie stelaże i gmole :(

AdaM72 15.09.2010 14:17

No to ja chciałem tę stronę skrytykować jako pierwszy.

AdaM72 15.09.2010 14:23

Cytat:

Napisał Lupus (Post 132568)
Możesz nas jeszcze przeprosić za to że trza do roboty, za głupiego szefa i sfarliwą babę. Reszta ok. W sprawie końcówek zgłoszę się osobiście z butlą ...gazową.

Kolego Lupusie, o gazowaniu i butlach to porozmawiamy wszyscy w listopadzie

wasilczuk 15.09.2010 14:32

Pastorze pięknie, konkretnie i zwięźle. Napisz jeszcze taką rozprawkę o wózku bocznym.

Pastor 15.09.2010 20:39

Cytat:

Napisał AdaM72 (Post 132599)
Kolego Lupusie, o gazowaniu i butlach to porozmawiamy wszyscy w listopadzie

yhyhyhyhy :D

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 132603)
Pastorze pięknie, konkretnie i zwięźle. Napisz jeszcze taką rozprawkę o wózku bocznym.

Dzięx.
Z wózkotechniki to mamy tam paru duuużo lepszych fachofców niźli mła. Cośtam na pewno się wypłodzi :)

Zdrowaś

kudlacz 15.09.2010 21:21

Jeszcze jedna metoda, gięcia rur z zachowaniem jako takich przekrojów to- wsypanie do giętej rury suchego drobnego piasku i zaspawanie końcówek (co by sie piasek nie wysypywał). reszta to imadło i odpowiedni moment gnący.
P.S. Jeszcze nie praktykowałem :) więc nic sobie nie dam uciąć.

jochen 15.09.2010 21:28

:bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow: :bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow:

podos 15.09.2010 21:37

Pastor, tego sie nie da czytać, przynajmniej do połowy. Zmusilem się, bo Cię lubię, nawet moją żoną miales być.
Inaczej bym to zamknął po trzecim zdaniu.

Reszta mi pasuje do Ciebie. Zwłaszcza KONTAKT:)

matjas 15.09.2010 23:09

Cytat:

Napisał kudlacz (Post 132661)
Jeszcze jedna metoda, gięcia rur z zachowaniem jako takich przekrojów to- wsypanie do giętej rury suchego drobnego piasku i zaspawanie końcówek (co by sie piasek nie wysypywał). reszta to imadło i odpowiedni moment gnący.
P.S. Jeszcze nie praktykowałem :) więc nic sobie nie dam uciąć.

bez bajek ;) to metodą na gięcie rur z zachowaniem ich przekroju jest zamrożenie wewnątrz wody ze sporym dodatkiem mydła /lód tak nie kruszeje przy gięciu/ - dokładnie w ten sposób gnie się rurki trąbek i innych puzonów bez jakichkolwiek prowadników etc. wychodzi pięknie.

to tylko moje 3 grosze.

stronka piękna ;)

matjas

wasilczuk 15.09.2010 23:40

Trochę nie w temacie ale jak Wielebny sobie raczy to zdradzę mu jak można małą pompeczką rowerową napompować bezdętkówkę bez używania benzyny czy innego dynamitu. Dla nas dętkarzy to nie potrzebne. Jak dotąd jeszcze nie widziałem żeby ktoś na to wpadł.
Nie to że się chwalę ale może przydać się do betoniarek i innych motorów na nowoczesnych kołach.
Kontakt OSPEL. To jakiś nowy portal? hahahaaa

Wegrzyn 16.09.2010 10:29

Aplauz się należy :D

:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

AdaM72 16.09.2010 11:39

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 132688)
Kontakt OSPEL. To jakiś nowy portal? hahahaaa

To nie jest nowy portal lecz w ten sposób pracujemy ciężko na sławę tego kontaktu. Za pół roku będzie można oglądać go na żywo. Bilet wstępu 5 zł. ulgowy 7 zł (przy czym ulżyć sobie należy gdzie indziej). Mateujas ma za darmo (taka wymuszone promocja, żeby trzymał paszczę na kłódkę i nie zdradzał miejsca zamieszkania kontaktu). Pastor płaci 10zł, bo się pomylił, zresztą ma swoje kontakty. Pracujemy również nad listą tych, co będą mieli zakaz oglądania.

Pastor 20.09.2010 14:54

Cytat:

Napisał podos (Post 132666)
Pastor, tego sie nie da czytać, przynajmniej do połowy.

Ale w sensie, że literki niewyraźne, czy poukładane wadliwie?

Cytat:

Napisał matjas (Post 132683)
bez bajek ;) to metodą na gięcie rur z zachowaniem ich przekroju jest zamrożenie wewnątrz wody ze sporym dodatkiem mydła /lód tak nie kruszeje przy gięciu/ - dokładnie w ten sposób gnie się rurki trąbek i innych puzonów bez jakichkolwiek prowadników etc. wychodzi pięknie.

Takie cus w telewizorze kiedys widziałem, ale prowadniki tez stosowali, a potem jeszcze kalibrowali przepychaniem kulek.

Cytat:

Napisał wasilczuk (Post 132688)
Trochę nie w temacie ale jak Wielebny sobie raczy to zdradzę mu jak można małą pompeczką rowerową napompować bezdętkówkę bez używania benzyny czy innego dynamitu. Dla nas dętkarzy

To ja poproszę :Thumbs_Up:

A wogóle to zdrowia

Pastor 09.10.2010 08:51

UWAGA!!!! Zagrożenie!!!
Normalnie musze Was ostrzec że w tej pisaninie co się z nią tak lansuję na prawo i lewo są ukryte reklamy!! I owe reklamy mogą czytającemu skoczyć do gardła albo zrobić inną szeroko rozumianą krzywdę ogólną.
Na szczęście są ludzie którzy to w porę wykryli i zareagowali ze stosowaną stanowczością. Np. Admin pewnego forum, który zrobił jakieś czarymary i teraz jak próbuję na owe forum podstępnie wleźć to wyskakuje taki monit:

Zostałeś na zawsze wyrzucony z tego forum.
Skontaktuj się z administratorem w celu uzyskania dalszych informacji.
Powód: reklama sklepu kolegi + autoreklama
Zbanowano Twój login.

:D:haha2:;)

Takowoż prosze wszystkich, a nasza Moderancję w szczególności o wzmożoną czujność
:D

Zdrowia!

podos 09.10.2010 13:15

Mysle ze pan Holan tak był oburzony reklamą kontaktu "ospel" iz postanowił z na zawsze skazać swoich klientów na towar, ktore produkuje jego firma. Mogliby w tych produktach nie znaleść ani jednego rozwiązania z Twojego artykułu co przecież mogło by ich wkurzyć. Albo co gorsza swiadomi swoich racji mogli by bezczelnie ow produkt reklamować!

Zenada - choć to bardziej jest smieszne. Zaluje ze cokolwiek tam kiedyś kupilem.

matjas 09.10.2010 17:49

jakiś czas temu był u mnie po usługę motocyklową klient F800GS i tak se gadalim ... jak zeszło na Holana to skwitował, że już nic tam więcej nie kupi i że powinna się firma owa reklamować jednym sloganem: 'Holan - profesjonalne wkurwienie motocyklisty przed podróżą'... z niejednych ust słyszałem niestety to samo.
ale ... to nie o Holanie piosenka.

matjas

myku 09.10.2010 18:06

A ja nic nie kupilem i nie kupie.Do poki mnie stac doputy zostane przy TT.Tam klient nasz pan.A jak mnie nie bedzie stac,to bede sam improwizowal

tomekc 10.10.2010 20:14

Pięknie i fachowo napisane! Brawo

A.Twin 10.10.2010 21:00

Cytat:

Napisał Pastor (Post 132538)
a resztę o aplauz

:Thumbs_Up:
Gdzie fabryka, gdzie sklep i po ile to ?

Pastor 11.10.2010 13:11

Cytat:

Napisał podos (Post 136799)
choć to bardziej jest smieszne.

W rzeczy samej takiej checy juz dawno nie widziałem :D :haha2:
Warto było :D :)

Cytat:

Napisał matjas (Post 136828)
... to nie o Holanie piosenka.

A coście się tak tego Holana uwiesili, przeciez nie zeznałem kto mnie zbanował? ;)

Cytat:

Napisał Dr A.Twin (Post 136996)
:Thumbs_Up:
Gdzie fabryka, gdzie sklep i po ile to ?

Fabrykę i sklep dopiero muszę załozyć. Będę produkował i sprzedawał krypty oraz auta. Na razie mam tylko kryptoreklame i autoreklamę :haha2: :haha2: :haha2::D:D

Zdrowia!

HAL_9000 04.05.2014 15:20

Cześć,

Czy komuś się ostał owy poradnik "Życiowe porady gmolarza - stelazysty" ? ... bo strona nie działa :(

MUTT 04.05.2014 21:21

już gdzieś było o tym .. . spróbuj na priv do Pastora napisać .. ;-) wiele "ątków" się wykasowało ... :-(

fassi 04.05.2014 22:18

Mozna ten poradnik zalatwic. Tylko ze my nieznajomym nie dajemy ;) Jak sie przywitasz, pokazesz buzie, postawisz flaszke, druga, to sie zastanowimy i moze droge wskazemy

a priva nie napiszesz, Pastora tu juz nie ma

MUTT 04.05.2014 22:25

eee , wierzę że zagląda ... , nie może nie zaglądać przecież ... więc pewnie zagląda ....:D

HAL_9000 04.05.2014 22:49

Cytat:

Napisał fassi (Post 377477)
Mozna ten poradnik zalatwic. Tylko ze my nieznajomym nie dajemy ;) Jak sie przywitasz, pokazesz buzie, postawisz flaszke, druga, to sie zastanowimy i moze droge wskazemy

a priva nie napiszesz, Pastora tu juz nie ma

Zrobione :)

Będę wdzięczny za poradnik.

fassi 04.05.2014 22:57

:brawo:

A co chcesz zbudowac z tym poradnikiem? Niektorzy zaczeli robic gmole a jak sie skonczylo to niech lepiej sami powiedza...

HAL_9000 04.05.2014 23:00

Stelaże na sakwy boczne.

Scorpi 05.05.2014 00:06

1 Załącznik(ów)
Stelaz to najlepiej kupic od jakiegoś innego moto i przerobic pod swój. Ja tak ostatnio zrobiłem. kupiłem 2 stelaze hepco becker od nieznanego midelu motocykla za dobre pieniadze plus do tego rórka za 13 pln. imadło migomat szlifierka i pół dnia roboty i zmotałem jeden do lc8 a drógi został .może sie sprzeda to sie pierwszy zwróci :D

HAL_9000 14.05.2014 22:14

I jak, może ktoś mi przesłać ten poradnik ?

pałeł 14.05.2014 22:19

Poszukaj sobie starych książek do zsz z przedmiotów obróbka metali, technologia budowy maszyn itp

erwinw 14.05.2014 22:47

Cytat:

Napisał Scorpi (Post 377511)
Stelaz to najlepiej kupic od jakiegoś innego moto i przerobic pod swój. Ja tak ostatnio zrobiłem. kupiłem 2 stelaze hepco becker od nieznanego midelu motocykla za dobre pieniadze plus do tego rórka za 13 pln. imadło migomat szlifierka i pół dnia roboty i zmotałem jeden do lc8 a drógi został .może sie sprzeda to sie pierwszy zwróci :D

Chyba taki sam stelaż (patrząc po tych "półksiężycach w rogach") sprzedawałem ostatnio na allegro w cenie jak pamiętam 120zł. Zdjęty właśnie z lc8 - opłacało się kupić i przerabiać? Pytam szczerze, bo chętnego nadal nie znalazł. Chyba sprzedam drugi, bardziej profi za lepszą kasę, a ten zostawię sobie na "jak by coś wyszło"

Scorpi 15.05.2014 01:17

stelaz wyszedł mnie 60 pln plus 13 zł za rurke wiec mysle ze sie opłaca. z malowaniem bedzie za 100 :d Zalezało mi na takich ramkach bo moge do niego przyczepic hepcobeckery jak równiez aluminiakki czy po prostu sakwy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:38.