![]() |
IV Rajd Podlaski 15-17.10.2010
Staropolskim pozdrowieniem Joł.
Jo wraz z innemi rolnikami ustalili co następuje. Robim IV Rajd Podlaski. Jeszcze nie wiemy co i gdzie, ale robim. Na rejon dzidowania tym razem obrali my okolice Puszczy Knyszyńskiej. Noclegi są w trakcie załatwiania, a jak zalatwim to poinformujem. (za nocleg chiba wyjdzie cuś 25-30 zeta) Kto chłop i gumofilcy ma, ten niech przyjeżdża. Dopisane: Kilka szczegółów już wiadomo. Spotykamy się w piątek w Kundziczach z gospodarstwie agroturystycznym "Chlew" www.kundzicze.pl namiary N 53*12.675 E023*46.465 . Wjazd na imprę stoi 100 zł (w cenie nocleg i ful oprowiantowanie na czas całej imprezy) Kasę płacimy na miejscu kto chce wpaść tylko na sobotę i polatać po trasie oczywiście nie płaci. W sobotę około godziny 10-11 wyjazd na trasę. Jest jedna trasa dla wszystkich 80% leśne szutry wiodące środkiem Puszczy Knyszyńskiej. Zjazd z trasy na baze około 17-18 (jak Bozia da) a dalej integrujemy się w chlewowej knajpce. W niedzielę śniadanko i do dom. W razie jakby co supermen z MO pomoże ci... mój tel. 696 11 47 95 Zapraszamy. |
będziem kumotrzy, ino niech widły z gnoju obeschno
|
Nic nie mowie, ale tym razem to chocby skaly sraly!
|
Cytat:
|
dadzą wolne w fabryce?? to jak zwykle z chęcią zobaczę znowu wasze facjaty :))
|
Niestety mnie nie będzie:(
Wyznawcy Allacha mnie zaprosili:) Jran,Syria Przyjazd pod koniec paździarnika. NIECH MOC BĄDZIE Z WAMI:D pozdr. |
Cytat:
|
To chyba najgorsze złapanie.... z kamerą.... nic nie możesz poradzić, nic utargować....
Ja bym się wybrał w końcu na podlaskie kartoflisko, ale połowa października może być trudna (obawiam się że mógłbym wracać po śniegu kurna) |
Yes!, nie wiem jeszcze czy dam radę do Białej ale lokalne OS-y to mus!
|
:Thumbs_Up:
onucy suche,będziem żyć |
noclegować się będziem we wsi Kundzicze w gospodarstwie agroturystycznym u Pana Wiesława Kundzicza po 20 zł od pogłowia za nockę. planujemy oba noclegi w tym samym miejscu żeby w sobotę nie wieźć ze sobą klamotów i tym samym mieć możliwość konkretniejszego dzidowania. to są Kundzicze między Krynkami a Kruszynianami.
w najbiższych dniach ustalimy z gospodarem kwestię żarcia bo tanio kce. ceny przykladowe: piwo z kija 3zł flaszka w cenie sklepowej. trzeba będzie zrzucic się na ogniska i kominek no i może te jadło. właściciel gosp jest zaciekłym motorzystą wiejskim kaskaderem. twierdzi że żadnej trzody się nie obawia. ma klimatyczny barek motocyklowy z kominkiem itd. będzie przytulnie wódeczka smakowała. koniec |
Cytat:
Ok ? :) |
Wasilczuku drogi już się cieszę na spotkanie:) Nigdy u was jeszcze nie byłem za zawsze chciałem bo okolica wspaniała i ludziska fajne.
|
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3.mckrzysiek (no w końcu musi się udać!) |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA czekamy na sztywny termin, bo trza żony przygotować ;) |
Wurst- termin jest podany w temacie to jest 15-17 październik i jest on sztywny jak murzyński hę.. ten...no.
naganiaj 3 city |
Łooo matko, ale blondyna ze mnie:mur:
Będe namawiał trujmieszczaków, ale wszyscy już mają wyprostowane osłony silnika w afrikach po Tarcu i pewnie tylko na Hel teraz latają:D No to zaczynam przygotowywać żonke :osy::bow::bow::bow: |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac;) |
:lc8::lc8::lc8::lc8::lc8::lc8::lc8::lc8::lc8::lc8: :lc8::lc8::lc8::hello:,
termin dobry, pogoda git, wszystkie znaki na niebie wskazują dobrą aurę i jak tu nie przyjechać:) |
oho kurna z coraz dalszych zakątków kraju będziem mieli gości
na zachętę proszę oglądnąć zdjęcia naszej kwatery www.kundzicze.pl |
Cytat:
|
Miejscówa w pytkę.
|
Idealne miejsce dla tszody :D
|
Swojskie klimaty:Thumbs_Up: zaj..sta miejscówa:chleje:
|
Zaczyna mi cieknąć ślinka na myśl o tym rajdzie. Kostki mam, jeśli sprawy potoczą się tak ja tego chce to zapisuje się natychmiast :)
|
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 "Sieno nad głowa, jak dobrze mnie tam!! Czuje się jak w chlewie tra ta ta ta." Czas wypastować filcy! :) |
A trampkiem można ?
Nie pogonią ? :D Fajna miejscówka, pogratulować umiejętności negocjacji, takie miejsce, za takie pieniądze ! 4x4 tego nie potrafią , ich kasują albo normalnie abo +15% :D |
Jakie (nie)przyzwoicie rozpasane te pokoje są, aż nie wiem czym godzien?:dizzy:
|
Ano, pokoje wyglądają na wypasione. Głupio tam w brudnych filcach włazić. Ceny to chyba czysto po kosztach, pewnie w innym regionie kraju ciężko o coś takiego. Podlaska gościnność :)
|
Cytat:
|
A jak ja nie jestem chłop i mam gumofilcy i motur, to mogie, mogie, mogie:bow:????
|
a MZ-teczką można się przytoczyć?
|
Spółdzielnia mleczarska nie udziela odpowiedzi na takie trudne pytania.
|
Nie wpuszczamy tylko kułaków, obszarników i innych elementów politycznie podejrzanych ;)
|
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka |
Rekonesans poczyniony. Tereny do jazdy oczywiście bardzo fajne, ubite szutry, trochę piachu także spokojnie na szosowych gumach można przejechać, no chyba że będzie lało i nawierzchnia rozmoknie to będzie troszkę trudniej, ale wtedy będzie można polecieć więcej asfaltem. Miejscówka na popas jest naprawdę fajna, kimać jest gdzie, można też zamówić jakiś kocioł bigosu, albo jakiegoś innego jadła. Browar będzie na miejscu w dobrej cenie zatem nie ma sensu przywozić ze sobą, wódeczka toże. Kto w sobotę nie będzie w stanie wyruszyć na trasę jest opcja wożenia gnoju u pana gospodarza (filcy i widły będzie można wypożyczyć na miejscu)
|
gospoda w chlewie - chlew w gospodzie..
|
Współrzędne Chlewa z gógla
53.211257, 23.774363 +53° 12' 40.53", +23° 46' 27.71" ale z tymi góglowskimi współrzednymi to różnie bywa zatem jakby co to Szymon poprawi w oparciu o swój prywatny i tylko jego dżipies. Chlew to tam będzie po naszm wyjeździe :D |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka 9. Jaro-Ino 10. .......... |
Co by podsycić apetyty Wasze na przyjazd wstawiam trochę fotek z DROGI DO CHLEWA:at: Okolica super, chłopaki szykują Wam fajną traskę a napoje alkoholowe rzeczywiście w cenie hurtowej:friday:!!!
http://picasaweb.google.com/Covax1983/DrogaDoChlewa# |
Okolice, jak to na podlasiu, zawsze piękne. Chciałbym tam z wam być ale jak to zwykle bywa czas, obowiązki, a teraz także szosowa maszyna nie pozwalają. Te ławeczki w ruinach w Jałówce ufundowała moja koleżanka w zamian za możliwość ceremonii zaślubin w tym uroczym zakątku.
|
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka 9. Jaro-Ino 10.suchy |
Cytat:
|
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka 9. Jaro-Ino 10.suchy 11.Wodzu33 już się nie mogę doczekać 12. Randal |
Jedynie słuszne namiary GPS na chlew:
N 53*12.675 E023*46.465 |
Cytat:
i wszystko jasne:) czy największe rondo w Polsce też jest w planie ?? |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka 9. Jaro-Ino 10.suchy 11.Wodzu33 już się nie mogę doczekać 12. Randal 13. Jaro-Ino (2 osoba) |
1. motormaniak
2. Patiomkin 3. mckrzysiek 4. KIEŁBASA 5. .......nie wpisuje, coby nie zapeszac 6. fari2 7. feleh 8. Mirelka 9. Jaro-Ino 10.suchy 11.Wodzu33 już się nie mogę doczekać 12. Randal 13. Jaro-Ino (2 osoba) 14.Miklaz |
A jaka trasa się szykuje? Albo inaczej - czy na tourance'ach da rade?
Ps. wiem, że zdaniem niektórych wszystko się da ale chodzi o chociaż odrobinę radochy z jady. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31. |