![]() |
Pytanie sprzêg³owe?
Obrócili¶my z kumplem w bieszczady i nazad no i.....
na jakies 200 przed domem zaczê³y mnie dziwne odg³osy dochodziæ prwdb spod dekla sprzêg³a. Jak by metilczne tarcie które pojawia siê tylko podczas gwa³townego dodania gazu.. Mam te¿ takie wra¿enie jak by d¼wignia sprzêg³a chodzi³a du¿o ciê¿ej (trza wiêcej si³y u¿yæ). Nim zacznê rozbieraæ mo¿e jakie sugestie ?? Z góry dziêkuje za pomoc... :bow: |
Brak sugestii Rozbieraæ i obw±chaæ co siê posypa³o:(
|
Wczoraj porozbiera³em sugestie porozbieram (dziêki Chinol i Chomik :bow: Sprzêg³o ca³e:dizzy: jak w serwisówce :)
Mo¿e mi sie omamy jakie¶ s³uchowe w³±czy³y. Dzisiaj przepêdzê zobaczê co dalej. |
Elou,
Sprawd¼, czy Ci kolektor wydechowy nie wali o os³onê pod silnikiem. Ja mia³em podobnie bêd±c na Ukrainie, i koniec koñców po weryfikacji sprzêg³a (by³o OKI) znalaz³em jakies dziwne ¶lady na wannie, jakby kolektor mi j± tryka³. Jest to prawdopodobne, bo wcze¶niej szorowa³em wann± po jaki¶ kamieniach i byæ mo¿e mi j± podgiê³o. Dziwne d¼wiêki mia³em tylko przy odpuszczaniu gazu, g³ównie przy zwalnianiu pod obci±¿eniem. Sprawdziæ wannê nie zaszkodzi.... |
Pod³±czê siê do tematu: równie sprzêg³owe pytanko: tak krótko: po wci¶niêciu sprzêg³a na luzie i tylko na luzie z pod dekla doch±dz± takie szumi±co / lekko rz꿱ce (trudne s³owo ;)) odg³osy. Teraz pytanie: czy to normalne? i poprostu po zimnie dra¿ni± wszystkie nie zapamiêtane d¼wiêki, czy mo¿e nie zwróci³em uwagi na jak±¶ powa¿na awarie gro¿±c± mi za czas nie d³ugi? :mur:
|
Co do takich rzeczy, warto by by³o nagraæ filmik dobrym aparatem/telefonem, co by to inni us³yszeli. My¶lê, ¿e wtedy ³atwiej by by³o co¶ powiedzieæ.
|
Sprzêg³o w Afrach czasem nieprdala niestety, kosz ³apie luz na nitach, wieniec na koszu nie zazêbiaj± siê liniowo z ko³em zêbatym na wale i st±d ha³as. Rozbierzesz sprzêg³o wszystko bêdzie wygl±daæ cacy, jedyne wyj¶cie to regeneracja kosza, albo nowy albo olaæ to ciep³ym moczem, zatkaæ stoperami uczy (ewentualnie wstawiæ przelotowy, g³o¶ny wydech) i je¼dziæ dalej.
|
Cytat:
Opcja: szukaj -> Teraz dla Ciebie, a pó¼niej Ty dla innych:) :Thumbs_Up::) Pozdro! |
Cytat:
Cytat:
w ka¿dym razie nie ¶lizga siê wiêc gieñ :at: Cytat:
Dziêki, dziêki! - a tak serio, to zwykle ze zmêczenia ju¿ siê nie ma mocy szukaæ, a ¿e siadam tu zwykle pó¼no, to jak nie znajdê po paru minutach mam do¶æ i zalegam. W ka¿dym razie poczya³em i z opisu kolegów ichniejszych d¼wiêków dobiegaj±cch ze sprzêg³a mój wydaje siê muzyk± ;) Pozdrwiam! |
Cytat:
PYTANIE :wymieniacz tylko sprê¿yny czy tez tarcze ??? Dziêki za pomoc :D:D:D |
Cytat:
|
Panowie znalaz³em takie sprê¿yny czy o takie chodzi³o ???
http://allegro.pl/sprezyny-sprzegla-...478575794.html |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:21. |