![]() |
Rozumiem, że AT się ani razu nie załapała w kadr :D?
Fotki piękne. Młody jestem, plany wycieczkowe dopiero zaczynam mieć, i widzę po raz kolejny że północ grzechu warta. |
Ale kusisz, żeby jeszcze raz pojechać na Skandynawie.
Foty super ale to co zobaczy się na żywo to poprostu bajka. |
Pięknie... warte grzechu:)
|
foty przepiekne, na pewno kiedyś się tam wybiorę
|
Cytat:
AT czeka w tym roku inny wyjazd. Niebawem coś napiszę :) Dla mnie do Norwegii zawsze warto wracać. Byłem już wiele razy i nigdy nie mam dość. Każdemu polecam. |
Tylko utwierdza mnie w przekonaniu gdzie mam jechać w tym roku :)
|
Cytat:
|
Fajnie. szkoda ze nia ma zadnego zdjecia do kalendarza... az sie prosi....
|
ale przeciez jakiegos smiglowca (BMW) do afrykanskiego kalendarza nie damy
Ale co widoczki to widoczki - az zazdroszcze wyprawy |
Cytat:
|
7Greg: mógłbys przyblizyć (mniej więcej) traskę która jechałeś i takie piekne widoki sfotografowałeś?:eek:
|
Co do noclegów. O tej porze roku nie ma z nimi żadnych problemów. Turystów mało więc wszystkie hytte na kempingach są wolne. A jak kemping jest nieczynny to go otworzą :)
Najlepiej jechać do Norwegii w 4 osoby. Większość domków jest 4 osobowych więc wychodzi najtaniej. Ceny za domek to najdrożej 600 NOK najtaniej 400 NOK. Wychodzi od osoby około 45 - 65 PLN. Paliwo 12-13 NOK Największy koszmar to jedzenie oraz "napoje". Koszt piwka 4% to 12-15 PLN. Więc albo wyjazd abstynencki, albo bardzo drogi. Najlepiej brać "napoje" ze sobą i po problemie. Do Norge najlepiej jechać między majem a połową lipca. Potem większość czasu można spędzić w deszczach. Teraz co prawda w wyzszych partiach gór było chłodnawo ale nie padało. A wiadomo, że motocyklista twardy musi być więc mróz mu nie straszny. Co do kalendarza to wiadomo, że BMW to gówno więc nawet nie proponuję. Postaram się jeszcze w tym roku coś ładnego na AT zaprezentować ;-) Trasy w tunelach śnieżnych to jeszcze góra przez miesiąc, albo i trochę mniej. Wszystkie trasy, które są czasowo zimą zamknięte będą na pewno super widokowe i kręte jak cholera |
BMW to nie gówno, ale nie jest to AT :)
|
Cytat:
Ja na swoją bumę złego słowa nie powiem, ale wiadomo jak się ma "sztandarowy" model do super sprzęta :mur: Ja generalnie lubię jeździć na dobrych motocyklach oraz słuchać piosenek, które już raz słyszałem :oldman: |
nie latam narazie na niczym (Dakar i AT będzie docelowo), ale cenie mimo wszystko BMW za Dakara czy tez nowego Dakara.
|
witaj 7greg - pikne foty !
naprawde piekny kraj ! ! ! ! |
No fajne foty, jak zwykle :)
P.S. Bedziemy w sobote 17 w Gdańsku. Jakbyś mogł to puść mi swoj tel na priv. |
piekne foty.bylem pare razy juz w norwegii ale zawsze troche pozniej,takich ladnych widokow nie widzialem.az mnie trzesie gdy pomysle ze moja afri stoi rozbita w turcji.po co bylo zdradzac polnoc europy.no coz nastepnym razem na nowo kierunek polnoc
|
Cytat:
|
Myku, co tu wiele mowic, to powiem jak Polak: "ja pierdolę", a na koniec ZDROWIA przede wszystkim i nie martw się, najważniejsze, że nic poważniejszego Ci się nie stało !
|
Nooo, foteczki piękne. Widoki wiadomo, ale należy pochwalić również za samo wykonanie zdjęć.:Thumbs_Up:... I znów myśl powrotu w te strony kołatać będzie się w głowie, a czasu nie starczy żeby wszędzie pojechać:mur:
|
Cytat:
Miales jakies ubezpieczenie? |
Cytat:
Pozdrawiam newrom |
historie opisalem bardzo po lebkach.mozna by bylo film nakrecic.szkoda mi arfiki bo cudownie ja przygotowalem do tego wyjazdu.mialem ubezpieczenie na zagranice,pokrywajace koszty leczenia.jednak w turcji jest prawo ze ten kto spowodowal wypadek placi za leczenie,wiec szpital nic mnie nie wyniosl.za to wpadlem z ubezpieczeniem na moto.w pierwszej rozmowie tel.zapewnoino mnie ze wszystko bedzie zalatwione:transport i przelot,bla,bla,bla.jednak nastepna rozmowa byla zupelnie inna.ubezpieczenie nie obejmuje czesci azjatyckiej.wszystko spadlo wiec na mnie.na przyszlosc tylko ADAC.zadne inne ubezpieczenia,bo jak cos sie wydarzy to zaczynaja sie wykrety,od dwuch dni probuje kontaktu z bartkiem,ale jakos bez rezultatu.mam nadzieje ze nic sie nie stalo.na szczescie sa na forum fajne fotki i przynajmniej wyjazdami innych mozna sie cieszyc.pozd
|
poprosze o nazwe ubezpieczyciela
|
ubezpieczalnia to SIGNAL IDUNA.nigdzie nikt mi nie zaznaczyl i nie powiedzial,choc wiedzieli o tym ze jade do turcji,ze ubezpieczenie obejmuje tylko czesc europejska.z tego co do tej pory sie dowiedzialem to jedynie ADAC szczerze i rzetelnie doradza co i jak nalezy zalatwic przed urlopem.roczny koszt ubezpieczenia dla calej rodzinki wynosi 78 euro.w kazdym razie warto miec.
|
Cytat:
Ostatnio ubezpieczalem się w Signal Iduna i wybrałem opcję "świat". Zakładam więc, że nie będzie problemów poza europą. Może Ty wybrałeś "kraje europejskie" i stąd caly problem ?? |
Zawsze ubezpieczałem się w Warcie, ale oni zaznaczaja ze europa inaczej, kraje basenu morza śródziemnego inaczej, na gruzję i armenię jeszcze dodatkowo, ale róznica może 30% za każdy dzień pobytu poza europą
|
__________________tak wlasnie podejrzewam.mam u nich wszystko ubezpieczone i szczerze nie pamietam juz jak to bylo.
|
Ja również dołączam do zwiedzania , juz kilka razy oglądałem zdjecia i nazazdrościć się nie mogę . Może ja kiedys tez się pochwalę takimi ujeciami , na prawdę tylko pojechać i zazdrościć . A czy nie było zimno ? :cold:
I dla MYKA wielkie Bravo i zdrówka musi wrócić tego z całego serca życzę , aby " łamać kosci , naciągać ścięgna byle by psycho nie siadało - nie damy sie złamac !!!!!!!!!!!!!!!! |
|
wkuriwasz mnie ;):p
|
Trza jeździć Rambo. Jeździć, nie gadać i naprawiać. To Twoje słowa :)
Ja tylko się słucham mądrzejszych :D |
nie to nie moje słowa. ja nie mam dużego gieesa ;) hahahaah !!
|
To też nie moje słowa choć mam dużego...:)
Ale też jestem tego zdania :) |
Cytat:
Najlepsze jest wino El Sol i kobieta o poranku..... |
7greg-gratuluję wyprawy-piękne zdjęcia!A jak Norwegia przedstawia się cenowo?
|
Kurde towarzyszu 7GREG te twoje foty są zawsze takie ... na poziomie. U mnie wygrywasz forumowy program "MAM TALENT"
|
Gdzieś na forum kolega Dejvid zrugał moje foty. Wiec jestem ostrożny. Ale dzięki :)
|
Greg właże na Twojego linka (stona Gregora) i się nie otwiera! Zrób coś! Kurna, a może to u mnie cos nie teges?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
ale wypasiona strona. te grafiki, flashe, przejścia ;)
|
Cytat:
skoro tak mowisz.........:Thumbs_Up: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:38. |